Trump elegeix el nou director de l'FBI en vigílies de l'esperat testimoni de Comey

Anuncia a Twitter que nomenarà Christopher Wray, que va ser número 2 a Justícia amb George Bush

jgblanco38778239 in this jan  12  2005 file photo  assistant attorney general170607141300

jgblanco38778239 in this jan 12 2005 file photo assistant attorney general170607141300 / LAWRENCE JACKSON

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

Donald Trump nomenarà Christopher Wray, que va ser número 2 del Departament de Justícia en l'Administració de George W. Bush, nou director de l'FBI. L'anunci, fet a Twitter, té un 'timing' força interessant. Els Estats Units estan pendents del testimoni aquest dijous davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat de James Comey, l'home que rellevarà Wray si ho confirma la Cambra Alta, que va ser destituït fulminantment per Donald Trump ara fa gairebé un mes enmig de la investigació del 'Russiagate'.

Notícies relacionades

La compareixença de Comey ja s'ha definit com la Superbowl de les vistes al Congrés. I bona part s'espera que se centri en les informacions publicades des de la seva destitució que Trump li hauria demanat que relaxés la investigació de potencial col·lusió de la seva campanya amb Rússia mentre Moscou interferia en les eleccions nord-americanes. En especial, Trump hauria buscat que deixés d'investigar Michael Flynn, l'Aassessor de Seguretat Nacional que va haver de dimitir al febrer després de només tres setmanes en el càrrec després de revelar-se que va mentir sobre el contingut de les seves converses amb l'ambaixador rus a Washington.

Just dimarts 'The New York Times' i 'The Washington Post' van publicar noves informacions que apunten a les suposades pressions del president. Segons el diari de la capital, Trump hauria demanat al març al director nacional d'Intel·ligència, Daniel Coats, que intervingués davant Comey per frenar la investigació sobre Flynn. El 'Times' va publicar que l'endemà que el president fes directament aquesta petició a Comey, l'ara exdirector de l'FBI va demanar al fiscal general, Jeff Sessions, que no el tornés a deixar sol amb el president. El rotatiu novaiorquès també ha publicat que Sessions, amb qui Trump està rabiós pel fet que s'hagi recusat de tot el que es relaciona amb la investigació sobre Rússia, va arribar a oferir la seva dimissió al president, encara que aquest la va rebutjar.