terrorisme al regne unit

Identificades sis de les set víctimes mortals dels atacs de Londres

La policia ha trobat el cadàver d'un ciutadà francès al Tàmesi, fet que podria elevar a vuit la xifra de morts

La policia ha detingut un home de 30 anys en relació amb l'atemptat gihadista de dissabte passat a la capital britànica

mbenach38766138 ara21 londres  reino unido  06 06 2017   varios ramos de flo170607093528

mbenach38766138 ara21 londres reino unido 06 06 2017 varios ramos de flo170607093528 / WILL OLIVER

2
Es llegeix en minuts

El president francès, Emmanuel Macron, ha confirmat que un tercer ciutadà francès, que havia sigut donat prèviament per desaparegut, es troba entre les víctimes mortals dels atacs gihadistes de dissabte passat a Londres. Després d'aquesta confirmació, les víctimes franceses en els atacs al Pont de Londres i el mercat de Borough pugen a tres morts i vuit ferits, quatre dels quals estan greus.

En les tasques de recerca del francès Xavier Thomas, de 45 anys, es va trobar dimarts a la nit el cadàver d'un home al riu Tàmesi, segons ha assenyalat aquest dimecres Scotland Yard, que ha informat als familiars de Thomas, tot i que la identificació formal encara no s'ha realitzat. La troballa al Tàmesi elevaria a vuit el nombre potencial de morts en els atacs.

Fins ara, a més de dos francesos, les víctimes mortals identificades són la canadenca Christine Archibald, de 30 anys; el britànic James McMullan (32), i les australianes Kirsty Boden (28) i Sara Zelenak, de 21 anys, que treballava com a mainadera a Londres i el cadàver de la qual ha sigut identificat avui. "Sara Zelenak ha sigut confirmada morta. Van trobar el seu cos i les proves d'ADN ho han confirmat. Gràcies per tot l'amor i suport de tots", va dir la mare de la víctima, Julie Wallace, en un missatge a Facebook.

L'espanyol Ignacio Echeverría, de 39 anys, segueix desaparegut malgrat la intensa recerca que estan realitzant els seus familiars a Londres i a la col·laboració d'un detectiu del banc HSBC, on treballava, en aquestes tasques.

D'altra banda, un home de 30 anys ha sigut detingut a l'est de la capital britànica en relació amb l'atac de dissabte al Pont de Londres i el pròxim mercat de Borough, ha informat aquest dimecres la policia. L'home, de qui no s'ha facilitat la identitat, va ser arrestat al barri d'Ilford, sota la sospita de la comissió, preparació i instigació d'actes terroristes.

REGISTRE A ILFORD

Les forces de l'ordre han detingut l'home després de fer un registre aquesta matinada en una vivenda a Ilford. En l'operatiu, portat a terme cap a la 01.30 hora local (12.30 GMT) per agents de la unitat antiterrorista de la Policia Metropolitana de Londres (Met), l'home ha sigut arrestat i portat a una comissaria per ser interrogat en virtut de la llei antiterrorista del 2000. Ahir, la policia va detenir un home de 27 anys al barri de Barking, a l'est de Londres, en relació amb l'atac de Londres.

Notícies relacionades

Dilluns passat, les forces de l'ordre van alliberar 12 persones que estaven sota custòdia, per ser interrogades en relació amb l'atac de la capital britànica, en què 48 persones van ser hospitalitzades amb ferides de diversa consideració.

D'altra banda, la policia ha informat també de la detenció d'un home de 38 anys a l'aeroport londinenc de Heathrow en relación amb l'atemptat del 22 de maig a l'estadi Manchester Arena, nord d'Anglaterra, en què van morir 22 persones.