A LA ZONA DE L'EMBLEMÀTIC PONT DE LA CAPITAL

Set morts i gairebé 50 ferits a Londres en un doble atemptat terrorista

Una camioneta va atropellar els transeünts que travessaven el Tàmesi al centre de la capital

L'alerta policial va comportar el tancament del metro i l'avís a la població perquè es refugiés

ATEMPTAT A LONDRES / periodico

ATEMPTAT A LONDRES
atemptat a londres
ATEMPTAT LONDRES DESALLOTJAMENT DE PERSONES

/

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Set persones han mort aquesta nit a Londres i almenys 50 han resultat ferides en un atac terrorista, el segon que pateix el  Regne Unit en menys de dues setmanes. Just després de les 10 de la nit, hora local, una furgoneta blanca va atropellar diverses persones que circulaven pel pont de Londres, un dels més transitats de la ciutat.

Els tres homes que anaven en el vehicle en van baixar i, a peu, es van dirigir cap al mercat de Borough, al sud del pont, i van apunyalar la gent que trobaven al seu pas, en aquesta zona d'oci, plena de restaurants i bars, plena de gom a gom un dissabte a la nit. En només vuit minuts, segons la policia, els tres agressors van ser abatuts per la forces antiterroristes. Els sospitosos portaven armilles, que semblaven carregades d'explosius, que van resultar ser falses.

Una reportera de la BBC que es trobava al pont en el moment del succés, Holly Jones, va revelar que el vehicle el conduïa "un home" que circulava "probablement a uns 80 quilòmetres per hora". D'acord amb aquesta versió, el vehicle procedia de l'àrea del centre de la capital i anava en direcció a la zona sud del riu Tàmesi, on "unes cinc o sis persones" rebien tractament mèdic. Jones va assenyalar, a més, que vaixells de la policia inspeccionaven el riu buscant-hi persones que podrien haver caigut del pont durant l'atac.

"Va ser horrible. Semblava que la camioneta estigués buscant grups de gent", ha dit a l'agència Reuters Mark Roberts, testimoni dels fets. "Circulava en zig zag intentant envestir el màxim de gent possible", ha apuntat un altre testimoni, Alessandro, a la BBC. "Apunyalaven a tothom al crit d''És per Al·là", ha explicat, per la seva banda, a l'emissora britànica un altre testimoni, Gerard.

Un taxista ha explicat com els terroristes anaven armats "amb ganivets de grans dimensions". Un altre testimoni ha recordat com la gent "es va posar a córrer i a cridar" i com alguns van buscar refugi en un bar. "A la cantonada hi havia un home amb una ferida d'arma blanca al coll. Hi havia una metge al 'pub' que el va ajudar". Altres testimonis han explicat a la BBC que la gent, per defensar-se dels atacants, els van tirar cadires i taules.

SUSPESA LA CAMPANYA ELECTORAL

Per la seva part, el Servei d'Ambulàncies de Londres demanava en un missatge de Twitter als ciutadans que "evitessin" acostar-se a aquesta part de la ciutat i apuntaven que s'havien desplegat "múltiples" efectius per atendre la situació.

Notícies relacionades

Segons altres testimonis de l'incident citats per l'agència de notícies local Press Association (PA), agents de policia van indicar als ciutadans que es trobaven per la zona que "correguessin com més ràpid millor".

La primera ministra, Theresa May, que es trobava en el moment del doble atac al nord d'Anglaterra, fent campanya electoral, va tornar a la residència oficial de Downing Street, on aquest matí es reuneix el Comitè de seguretat nacional Cobra. No es descarta que de nou s'augmenti l'alerta  terrorista al país al seu nivell màxim, com va passar fa menys de dues setmanes després de l'atac en el concert de Manchester, on van morir 22 persones i 160 van resultar ferides. Tots els partits polítics han suspès els seus actes de campanya.