Rajoy expressa el seu compromís amb l'acord de París

El president del Govern triga 13 hores a reaccionar a l'anunci de Donald Trump

rajoy

rajoy

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha reiterat el compromís d'Espanya amb l'Acord del Clima de París, hores després de l'anunci del president dels Estats Units, Donald Trump, pel qual el país nord-americà sortirà del citat acord global per frenar l'escalfament global i les seves conseqüències.

"Espanya manté el seu compromís amb l'Acord de París. La UE seguirà liderant la lluita contra el canvi climàtic en la direcció correcta. MR", ha escrit el cap de l'Executiu espanyol a la xarxa de 'microblogging'. El missatge està firmat per MR, cosa que indica que el president del Govern n'és l'autor directe.

També el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha pronunciat a les xarxes socials sobre la qüestió i ha manifestat que mentre Trump "s'aïlla i fossilitza" la seva economia, Europa té l'"oportunitat de construir aliances contra els desafiaments".

Notícies relacionades

Per la seva part, el president de Ciutadans, Albert Rivera, considera també a Twitter que "l'autarquia i la contaminació són el passat". Així, considera una "mala notícia" la decisió del president nord-americà perquè opina que "la globalització i un planeta net és l'únic futur".

En la mateixa línia, el diputat i coportaveu d'Equo, Juan Lopez de Uralde, afirma a la xarxa social que la transició energètica cap a un model renovable ha de seguir endavant. "Malgrat Trump. Malgrat Rajoy....", conclou.