Comey: "Un president pot despatxar un director de l'FBI per qualsevol raó o sense"

L'exdirector de l'agència d'investigació i espionatge escriu una carta oberta com a primera reacció al seu acomiadament per part de Trump

cmontanyes36074292 fbi director james comey testifies before a house homeland s161028225646

cmontanyes36074292 fbi director james comey testifies before a house homeland s161028225646 / JONATHAN ERNST

1
Es llegeix en minuts

L'exdirector de l'FBI, destituït dimecres passat pel president Donald Trump, ha instat l'agència a mantenir l'"eficàcia, honradesa i independència". En una carta oberta, adreçada també als seus amics, Comey deixa clar que Trump, com a president del país, té tot el dret de fer-lo fora del càrrec.

"Durant molt de temps he cregut que un president pot acomiadar un director de l'FBI per qualsevol raó, o sense", escriu Comey. "No passaré més temps pensant en la decisió o la manera com s'ha executat. Espero que vostès tampoc. Està fet, i estaré bé, encara que els trobaré molt a faltar i també la missió", afegeix.

MÉS RECURSOS

Notícies relacionades

La carta és la primera reacció pública de Comey sobre la seva destitució. Sota la direcció de l'ara exdirector de l'agència, l'FBI estava investigant els possibles vincles entre Trump i Rússia durant la campanya electoral i ara se sap que havia buscat més recursos per avançar en les indagacions.

"En temps de turbulències, el poble nord-americà hauria de veure l'FBI com una roca d'eficàcia, honestedat i independència. El que fa dur deixar l'FBI és la naturalesa i qualitat de la seva gent, que, unida, genera una roca per a Amèrica", diu Comey en l'escrit. "Treballar per a vostès ha sigut una de les alegries més grans de la meva vida. Gràcies per aquest regal".