ELECCIONS A FRANÇA

Greenpeace penja a la Torre Eiffel una pancarta contra el Front Nacional

"Llibertat, igualtat, fraternitat. No deixem que l'FN posi en perill els nostres valors", assenyala l'oenagé

greenpeace

greenpeace / JACQUES DEMARTHON (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Activistes de Greenpeace han pujat aquest divendres a la Torre Eiffel, a París, i han desplegat al primer pis una gran pancarta per mostrar el seu rebuig al Front Nacional, a dos dies de la segona volta de les presidencials, en què la líder del partit ultra, Marine Le Pen, s'enfronta al socioliberal Emmanuel Macron. Un duel marcat pel risc de 'ni Macron ni Le Pen', panorama que es plantegen molts francesos, temptats per l'abstenció.

A la pancarta, que sis activistes han desplegat poc després de les 07.00 hores, es podia llegir el lema de la República francesa: 'Llibertat, igualtat, fraternitat' i el missatge "resisteix".

Notícies relacionades

Al seu compte de Twitter, Greenpeace ha inclòs un missatge amb una menció explícita al Front Nacional: "No deixem que el Front Nacional posi en perill els nostres valors".

A 48 hores de la segona volta de les presidencials franceses que aquest diumenge dirimiran qui ocupa el palau de l'Elisi en substitució del socialista François Hollande, es repeteixen a França les accions contra la dirigent ultra. Aquest dijous, un grup d'opositors van llançar ous i van increpar Le Pen durant la seva visita a una fàbrica a Dol-de-Bretagne.