Obama dona suport a Macron

L'expresident dels EUA valora que el candidat socioliberal defensi els valors europeus

L’expresident dels EUA Barack Obama argumenta el seu suport a Macron.

1
Es llegeix en minuts

L'expresident dels EUA Barack Obama ha mostrat el seu suport al candidat socioliberal a la presidència de FrançaEmmanuel Macron, a qui considera defensor dels valors francesos i europeus.

En un vídeo difós avui al compte de Twitter de MacronObama assenyala que no té intenció d'implicar-se en gaires campanyes electorals ja que no serà mai més candidat, però que considera que les eleccions franceses són "massa importants" per no emetre una opinió.

"Les eleccions a França tenen una importància capital per al futur de França i els valors que protegim. L'èxit de França importa a tot el món", va afirmar.

Obama, que en cap moment anomena la rival de Macron a la segona volta dels comicis presidencials que se celebra diumenge que ve, la ultradretana Marine Le Pen, assegura que el candidat "ha defensat els valors liberals", "ha destacat el paper important que té França a Europa i al món" i "s'ha compromès per un futur millor per als francesos". "Es dirigeix a les seves esperances, no a les seves pors", afegeix l'expresident nord-americà.

ELECCIONS TRANSCENDENTALS

Notícies relacionades

Obama recorda que va parlar recentment amb Macron "del seu moviment independent i de la seva visió sobre el futur de França", una conversa que ja va ser revelada el 20 d'abril per l'equip de campanya del candidat. "Vull que tots els meus amics francesos sàpiguen que desitjo el seu èxit. Aquestes eleccions són massa importants. Vull que sàpiguen que dono suport a Emmanuel Macron per avançar", va indicar Obama, que acaba la intervenció dient en francès "¡En marxa!" (nom del moviment polític creat per Macron) i "¡Visca França!".

Macron va assegurar que el suport d'Obama el fa "feliç", perquè l'expresident nord-americà "recolza els moviments democràtics i l'esforç europeu". A tres dies de la celebració de la segona volta dels comicis, els sondejos donen el candidat socioliberal com a clar favorit davant Le Pen.