ATEMPTAT A LA SEGONA URBS DE RÚSSIA

La policia desactiva una bomba en un edifici d'apartaments de Sant Petersburg

Diverses persones originàries de l'Àsia Central, a qui els investigadors acusen de "complicitat" en l'atemptat de dilluns, han sigut detingudes per les forces de seguretat

 

  / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Les autoritats locals de Sant Petersburg han informat aquest dijous que en un pis de la ciutat ha sigut trobat i desactivat un artefacte explosiu, fet que ha obligat a evacuar completament l'edifici. Mentrestant, diverses persones han sigut arrestades i identificades pel Comitè d'Investigació com els còmplices en l'atemptat perpetrat dilluns per Akbarzhon Djaliliv, en què van morir 14 persones, segons han informat a Interfax fonts policials.

Durant unes hores, els veïns del número 22 de l'avinguda Tovarisheskiy, a la perifèria oriental de Sant Petersburg, van viure amb el cor encongit en un puny. A primera hora del matí, la policia va irrompre a l'immoble i va assaltar un apartament situat al pis vuitè, on vivien gent originària de l'Àsia Central. 

DETINGUTS DE L'ÀSIA CENTRAL

Vehicles de bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets i els veïns de dues escales van ser comminats a abandonar casa seva. Testimonis presencials van observar com tres individus, tots ells originaris de l'Àsia Central, abandonaven en lloc emmanillats i introduïts en furgonetes.

Les forces de seguretat verificaven durant el matí els vincles entre els detinguts i el presumpte autor de l'atac terrorista. Al domicili dels presumptes còmplices s'han trobat "pistes addicionals", segons fonts del Comitè d'Investigació.

Analistes i experts en terrorisme consultats per Reuters han conclòs que l'atemptat va ser comès de forma poc professional, probablement 'inspirat' des de l'exterior, encara que no organitzat en l'estricte sentit de la paraula. Els investigadors fins i tot treballen amb la hipòtesi que Djaliliv no fos realment un suïcida, i que en realitat la càrrega explosiva que transportava va detonar de forma accidental.   

Notícies relacionades