Trump confecciona el Govern més ric de la història dels EUA

La seva filla Ivanka i el seu gendre acumulen fins a 700 milions de dòlars en actius

Trump confecciona el Govern més ric de la història dels EUA

REUTERS / JIM BOURG

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Es podria dir que Donald Trump ha aconseguit acabar amb la rampant desigualtat econòmica que defineix aquests temps: en el seu Govern tots són iguals, tots són milionaris. El magnat ha confeccionat l’Administració més acabalada de la història dels Estats Units, segons es desprèn de les recentment publicades declaracions de patrimoni dels funcionaris de la Casa Blanca. Sumant tan sols els actius de 27 dels principals assessors del president, la xifra ronda els 2.150 milions d’euros (2.300 milions de dòlars), segons càlculs del Washington Post. La llista està incompleta perquè falten noms com Wilbur Ross, secretari de Comerç, propietari d’una riquesa que s’estima en 2.900 milions de dòlars.

Notícies relacionades

Trump va fer campanya com el flagell populista de les elits, tant financeres com mediàtiques, polítiques o culturals, però va ser aquesta mateixa gent la que va acabar trufant el seu Govern. El seu principal assessor econòmic, Gary Cohn, expresident de Goldman Sachs, té un patrimoni que rondava els 600 milions de dòlars quan va entrar a l’Executiu; el de Steve Bannon, estrateg en cap de la Casa Blanca, que es va fer ric a Goldman i Hollywood, oscil·la entre 11 milions i 49 milions; el de Reince Priebus, avui cap de gabinet i ahir expresident del Comitè Nacional Republicà, és més modest i s’acostaria als 1,2 milions. Els números són estimatius perquè les declaracions detallen els actius, però no el seu valor de mercat.

EL PATRIMONI D'IVANKA

Potser el més significatiu és el patrimoni declarat per la filla gran del president, Ivanka, i el seu gendre, Jared Kushner, tots dos amb càrrecs oficials a la Casa Blanca. Entre tots dos acumulen actius per un valor que oscil·la entre els 240 i els 700 milions de dòlars (entre 225 i 650 milions d’euros).