CARRERA A L'ELISI

El cap de campanya de Fillon dimiteix i se suma a l'onada de desercions a les files del candidat conservador

Patrick Stefanini, considerat l'home que va fer possible que l'aspirant de la dreta guanyés les primàries, ha dit que la renúncia és "irrevocable"

zentauroepp37533095 files  this file photo taken on august 28  2016 shows former170303221514

zentauroepp37533095 files this file photo taken on august 28 2016 shows former170303221514 / JEAN-FRANCOIS MONIER

1
Es llegeix en minuts

Patrick Stefanini, director de campanya del candidat conservador a la presidència francesa, François Fillon, ha presentat la dimissió, tot i que seguirà en el seu càrrec fins a la manifestació que l'aspirant ha convocat per a aquest diumenge.

Stefanini serà substituït en el càrrec a partir de dilluns per Vincent Chriqui, segons ha anunciat en un comunicat l'equip de Fillon, que és investigat per la justícia francesa per desviament de fons públics, tràfic d'influències i ocultació d'activitats.

La notícia de la dimissió del cap de campanya de Fillon, considerat com el cervell que el va portar a la victòria en les primàries de la dreta, ha estat envoltada per la mateixa confusió que acompanya la candidatura les últimes hores.

El setmanari 'Le Journal du Dimanche' ha revelat la carta de dimissió de Stefanini, però minuts després el mateix Fillon ha desmentit la renúncia argumentant que havia sigut presentada, però que després el director de campanya se n'havia retractat.

No obstant, Stefanini ha confirmat en declaracions al diari 'Libération' que la seva retirada és "irrevocable" i que es faria efectiva "a partir de diumenge a la nit".

Amb aquesta nova dimissió, Fillon rep un revés procedent del seu cercle de confiança més pròxim, que se suma a l'abandonament del seu portaveu, Thierry Solère, donat a conèixer hores abans.

MANIFESTACIÓ A PARÍS

El pròxim director de campanya, Vincent Chriqui, és alcalde de Bourgoin-Jallieu, una localitat de 27.000 habitants a l'est de França i és descrit pels mitjans francesos com una personalitat de segona fila dins del partit dels Republicans.

Notícies relacionades

Fillon ha convocat a París tots els seus seguidors a una massiva manifestació diumenge que ve a l'esplanada de Trocadero, davant de la Torre Eiffel, per defensar la seva candidatura, encara que alguns dels seus correligionaris han advertit que la mobilització pot acabar d'esquerdar les files de la dreta.

Dimecres passat, l'aspirant i ex primer ministre francès va anunciar que ha sigut convocat pels jutges d'instrucció el 15 de març per a una probable imputació pel cas de les feines fictícies que suposadament va atribuir a la seva dona i dos fills seus.