INVESTIGACIÓ OBERTA A MALÀISIA

Un vídeo mostra tota la seqüència de l'assassinat del germà de Kim Jong-un

Malàisia manté detingudes quatre persones com a sospitoses de la mort de Kim Jong-nam

coreanook

coreanook
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un (esquerra), i el seu germà mort, Kim Jong-nam.

/

2
Es llegeix en minuts

La televisió japonesa Fuji TV ha difós aquest dilluns un vídeo amb la seqüència íntegra del presumpte assassinat del germà de Kim Jong-un Kim Jong-nam a l'aeroport de Kuala Lumpur (Malàisia) captada per càmeres de seguretat, on es pot veure com una dona assalta la víctima per l'esquena i li tapa la cara.

El vídeo, en què per primera vegada es pot veure tot el succés des de diferents angles, encara que a vegades amb molt poca qualitat d'imatge, mostra el recorregut de la víctima des que s'acosta a un taulell de l'aeroport internacional fins que és evacuada en llitera.

Mentre el germà del líder de Corea del Nord s'espera davant un taulell, dues dones se li acosten des de diferents direccions, i una d'elles, que du una dessuadora blanca, aborda la víctima per darrere i li col·loca una cosa sobre la cara subjectant-lo durant menys de tres segons.

Kim Jong-nam cau a terra al mateix temps que les dues dones se'n van a pas lleuger, i a continuació es pot observar com el primogènit de l'exdictador Kim Jong-il demana ajuda al personal de l'aeroport, visiblement nerviós, i és atès en una clínica de la terminal abans que els serveis mèdics l'evacuïn.

Les imatges procedents de les càmeres de seguretat de l'aeroport són una exclusiva de Fuji TV, segons ha confirmat un portaveu de la cadena japonesa, que no va revelar com es va obtenir aquest material.

QUATRE DETINGUTS

Kim Jong-nam va morir el dilluns 13 al matí quan era traslladat a l'hospital després del suposat atac a la terminal de sortides internacionals de l'aeroport de Kuala Lumpur, on havia d'agafar un vol de tornada a Macau, on residia autoexiliat. La policia de Malàisia manté detingudes dues dones, una de malàisia i una de nord-coreana en relació amb el suposat assassinat, al mateix temps que ha emès ordres d'arrest contra quatre nord-coreans més.

De moment, les autoritats malàisies no han assenyalat la causa de la mort ni han especulat qui està darrere de l'assassinat, mentre que el Govern de Corea del Sud acusa el règim de Pyongyang.

Notícies relacionades

El succés ha generat tensions diplomàtiques entre Malàisia i Corea del Nord, després que la legació nord-coreana a Kuala Lumpur critiqués la investigació del cas per part de les autoritats malàisies i reclamés el cos de la víctima.

Kim Jong-nam va néixer el 10 de maig de 1971 a Pyongyang, de la relació entre el difunt dictador nord-coreà, Kim Jong-il, i la seva primera concubina, l'actriu Song Hye-rim, i durant una època va ser considerat el millor posicionat per succeir el seu pare al capdavant del règim.