La justícia de Kenya revoca el tancament del camp de refugiats més gran del món

Dadaab, a la frontera amb Somàlia, podrà seguir obert

La justícia de Kenya revoca el tancament del camp de refugiats més gran del món

TONY KARUMBA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Tribunal Suprem de Kenya ha declarat inconstitucional el decret governamental de tancament del camp de refugiats de Dadaab, el més gran del món i que acull principalment somalis, per considerar-lo un suposat lloc de reclutament per al terrorisme gihadista. 

En la seva sentència, el Tribunal Suprem també considera inconstitucional la repatriació dels habitants del camp perquè considera que es tracta d'una mesura discriminatòria. En conseqüència, el jutge ha declarat nuls els anuncis de repatriació 

Terminis allargats

Notícies relacionades

El jutge John Mativo ha dictaminat que el ministre de l'Interior, Joseph Nkaissery, i el secretari principal del Ministeri, Karanja Kibicho, es van excedir en les seves competències a l'ordenar el tancament del camp, situat al nord del país. L'anunci de tancament es va fer el maig de l'any passat, al·legant motius de seguretat. Es va anunciar per al novembre del 2016 però posteriorment es va allargar el termini per procedir a les repatriacions.

Dadaab, situat a la frontera amb Somàlia, acull actualment unes 256.000 persones, la majoria somalis que fugen des del 1991 de la guerra civil, del jou dels islamistes radicals i de les repetides sequeres que afecten el país.