ESTATS UNITS

Trump amenaça amb retirar les ajudes a la Universitat de Berkeley a causa de les protestes

Centenars d'estudiants van protestar violentament per una conferència de Milos Yiannopoulos, editor d'un portal de notícies d'extrema dreta

zentauroepp37139047 berkeley  ca   february 1  people protesting controversial b170202171853

zentauroepp37139047 berkeley ca february 1 people protesting controversial b170202171853 / Elijah Nouvelage

1
Es llegeix en minuts

El president nord-americà, Donald Trump, ha amenaçat aquest dijous amb tallar el finançament federal de la Universitat de Berkeley després dels episodis de violència de dimecres per la conferència de l'editor del portal de notícies d'extrema dreta 'Breitbart', Milos Yiannopoulos

'Si la Universitat de Berkeley no permet l'expressió lliure i practica la violència sobre les persones innocents que tenen diferents punts de vista, ¿es queda sense fons federals?", ha escrit Trump a Twitter.

Dimecres a la nit, centenars de manifestants, la majoria estudiants, van trencar finestres, van calar foc al mobiliari i van llançar pedres contra la policia, que va respondre disparant gasos lacrimògens a la Universitat de Berkeley. La violència viscuda va ser tan intensa que la policia va decidir acordonar el perímetre i es va decidir cancel·lar la conferència de Yiannopoulos. 

Notícies relacionades

Yiannopoulos, ferm partidari de Donald Trump, que fins i tot va arribar a dir-li "papi" durant la campanya, és un conegut nacionalista i supremacista blanc nord-americà, habitual a les xarxes socials pel seu to provocador, i que va ser expulsat de Twitter al juliol per aclamar els atacs contra l'actriu negra Leslie Jones. Actualment, a la xarxa es poden trobar vídeos que recullen alguns dels seus moments més polèmics.

"Els punts de vista, les tàctiques i el discurs del Sr. Yiannopoulos són profundament contraris als del campus de la Universitat de Berkeley, però estem compromesos amb la Constitució, la llei i els valors i principis de la comunitat, inclosa la llibertat expressió de diferents punts de vista i perspectives", ha dit el president de la universitat, Nicholas Dirks.