Trump va amenaçar Peña Nieto amb enviar l'Exèrcit a Mèxic per frenar els "bad hombres"

Associated Press difon la transcripció de part de la trucada telefònica entre els presidents

Donald Trump i Enrique Peña Nieto arriben a la roda de premsa a la residència presidencial de Los Pinos, ahir.

Donald Trump i Enrique Peña Nieto arriben a la roda de premsa a la residència presidencial de Los Pinos, ahir. / REUTERS / HENRY ROMERO

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUA, Donald Trump, ha amenaçat el president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, amb enviar l'Exèrcit a territori mexicà per parar "els 'bad hombres' allà baix", segons un extracte de la transcripció de la conversa telefònica que ha difós l'agència de notícies Associated Press.

L'extracte de la conversa no explica en quin context es va produir aquesta amenaça ni què va respondre Peña Nieto. Eduardo Sánchez, el portaveu de la presidència mexicana, ha negat que Trump amenacés el mandatari. Per la seva part, les autoritats nord-americanes han assenyalat que Trump va fer aquesta afirmació en "un to alegre".

Sigui com sigui, els mitjans nord-americans destaquen que Trump utilitza per dirigir-se als altres líders mundials el mateix to sorrut que fav servir en les seves aparicions públiques.

Notícies relacionades

Segons Associated Press, això és exactament el que va dir Trump: "Tens un munt de 'bad hombres' allà. No fas prou per parar-los. Crec que els teus militars tenen por. Els nostres, no. Així que jo els podria enviar allà baix per ocupar-se'n". L'expressió 'bad hombres' la va encunyar Trump durant un debat amb Hillary Clinton per referir-se als càrtels de la droga i criminals sud-americans.

TRUCADA DE RECONCILIACIÓ

Trump va fer aquesta declaració durant la conversa que va mantenir amb Peña Nieto per intentar calmar les aigües després del xoc diplomàtic que es va crear arran de la fima de l'ordre executiva per aixecar un mur a la frontera amb Mèxic i la negativa d'aquest país a pagar-lo.