Trump, caracteritzat com un "caudillo" a 'The Washington Post'

La imatge del president dels EUA vestit com el dictador Augusto Pinochet il·lustra el text d'un analista

imrs

imrs

1
Es llegeix en minuts

El diari 'The Washington Post' ha il·lustrat el text d'un dels seus analistes sobre Donald Trump amb un muntatge en què apareix el president dels EUA vestit com un militar, que recorda el dictador xilè Augusto Pinochet, al costat del titular 'El caudillo yanqui'.

L'analista Ishaan Tharoor abunda en la idea que l'estil de Trump -que s'ha estrenat firmant el decret per a la construcció del mur a la frontera mexicana- suposa una ruptura amb les formes dels seus antecessors a la presidència dels EUA, que, no obstant, es revela familiar per a molts analistes llatinoamericans. L'autor de la peça assegura que Trump actua a l'estil nacionalista demagog més pur dels polítics llatinoamericans.

Notícies relacionades

Tharoor insisteix en el seu escrit que diversos analistes llatinoamericans van apuntar al llarg de l'any passat la idoneïtat de veure Trump com un líder a l'estil del llibertador Simón Bolivar fins a líders actuals com el president veneçolà Nicolás Maduro i el seu homòleg equatorià, Rafael Correa.

L'analista del diari nord-americà apunta que, tot i no poder-se posar a l'altura del dictador xilè Augusto Pinochet o el desaparegut líder veneçolà Hugo Chávez, Trump sí que sembla, almenys en les seves formes, influenciat per ells.