GUERRA AL PAÍS ÀRAB

"Ha d'ajudar els nens sirians", escriu a Trump la nena que va tuitejar la tragèdia d'Alep

Bana al-Abed, de 7 anys, recorda en una carta oberta al president dels EUA que la seva escola va ser destruïda pels bombardejos i que amics seus han mort a la guerra

zentauroepp37031849 files  this file photo taken on december 22  2016 shows syri170125101132

zentauroepp37031849 files this file photo taken on december 22 2016 shows syri170125101132 / ADEM ALTAN

1
Es llegeix en minuts

La nena siriana coneguda pels tuits que va escriure durant el setge a la ciutat d'Alep ha fet una crida al nou president dels Estats Units, Donald Trump, perquè ajudi els nens del seu país.

En una carta oberta enviada i reproduïda després per la BBC, Bana al-Abed, de 7 anys, escriu: "Formo part dels nens sirians que han patit la guerra de Síria. Ara, a Turquia, puc sortir al carrer a divertir-me. Puc anar a l'escola, tot i que encara no ho hagi fet. Per això la pau és important per a tothom, fins i tot per a vostè".

Bana, que va ser evacuada a Turquia el mes de desembre passat, explica a Trump que la seva escola a Alep va ser destruïda pels bombardejos i que amics seus han mort. "Milions de nens sirians no estan com jo ara i pateixen a les diferents regions de Síria. Vostè ha d'ajudar els nens sirians perquè són semblants als vostres nens i mereixen viure en pau com vosaltres".

L'INFERN DE LA CIUTAT ASSETJADA

Notícies relacionades

Almenys 15.000 nens formen part de les 300.000 persones que s'estima que han mort a la guerra de Síria, que ja fa sis anys que dura.

El mes de setembre passat, la petita Bana va acaparar les xarxes socials amb els tuits que enviava amb la seva mare en què descrivia l'infern que vivien dia a dia a Alep. El president turc, Recep Tayyip Erdogan, es va reunir amb ella i la seva família el 21 desembre després de ser evacuats de la ciutat siriana.