Arda Turan participa en una campanya per ampliar encara més els poders a Erdogan

El futbolista turc anuncia que votarà 'sí' al referèndum per a una república presidencialista

Arda Turan mostra el seu suport a ampliar els poders d’Erdogan. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
Javier Triana
Javier Triana

Periodista

ver +

La maquinària propagandística turca ja funciona a tota velocitat amb vista al pròxim referèndum que se celebrarà a l’abril a Turquia. La campanya a favor del sí a una república presidencialista que dotaria de nous poders l’actual cap d’Estat, Recep Tayyip Erdogan, compta a més amb cares conegudes. Una d’elles, la del centrecampista del Futbol Club Barcelona Arda Turan, que ha mostrat el seu suport al sí en un vídeo publicat per internet.

«Compta amb mi per a una Turquia forta», assegura el també capità de la selecció turca al vídeo, en què diverses cares conegudes del país eurasiàtic es passen la pilota per aconseguir suports. Comença l’exfutbolista del Fenerbahçe i actual comentarista esportiu Ridvan Dilmen: «El nostre país viu temps difícils, gairebé com una guerra d’independència». «Volem una Turquia forta –continua–, així que compteu amb mi. Estimat Arda, ¿i amb tu?». A la qual cosa, en un vídeo a part, Turan respon afirmant.

Notícies relacionades

El jugador blaugrana acaba la seva succinta intervenció repartint joc, aquesta vegada al seu company en el combinat nacional turc i davanter a l’equip pequinès Beijing Guoan ,Burak Iılmaz. «Germà Arda, he rebut el teu missatge. Compta amb mi per a una Turquia forta», respon. La seqüència ha sigut publicada pel diari progovernamental Sabah, entre altres mitjans locals.

La campanya a favor del sí a què dona suport Erdogan també s’ha vist recolzada en una barberia d’Ankara, regentada per Münür Önkan. El veterà perruquer ha rapat els cabells a un dels seus aprenents de manera que, a la part posterior del cap, s’hi pot llegir: «Sí a l’Estat».