RELLEU ALS EUA

La web de la Casa Blanca de Trump elimina la versió en castellà

La pàgina en aquest idioma es va obrir poc després de l'arribada de Barack Obama a la presidència

whitehouseok

whitehouseok

1
Es llegeix en minuts

La versió en castellà de la pàgina web de la Casa Blanca ha desaparegut d'internet poc després que el nou president dels Estats Units, Donald Trumpprengués possessió del càrrec.

"Sorry, the page you're looking for can't be found (Disculpa, la pàgina que estàs buscant no es pot trobar)" és el missatge que llegeixen ara els internautes que intenten accedir a la pàgina www.whitehouse.gov/espanol, la versió en castellà de la web de la Casa Blanca. Aquesta versió es va obrir per primera vegada en els mesos posteriors a l'arribada al poder de l'ara expresident Barack Obama i fins dies abans del traspàs del càrrec tenia un blog dedicat a temes d'interès de la comunitat hispana.

A més, amb l'arribada del nou president a la Casa Blanca encara no s'ha nomenat un responsable de premsa per a mitjans hispans, un càrrec que fins ara ocupava Gabriela Chojkier. En la nova Administració de Trump no hi ha cap llatí en llocs de responsabilitat del gabinet.

Notícies relacionades

Ja durant la campanya electoral, el magnat novaiorquès va protagonitzar diversos moments polèmics per les seves crítiques a l'ús de l'espanyol als Estats Units, en un país on més de 55 milions de persones parlen aquest idioma.

El setembre del 2015, Trump va aprofitar un acte celebrat a Miami (EUA) per criticar l'exgovernador de Florida Jeb Bush assegurant que li agradava el polític republicà, però que hauria de "donar exemple i parlar en anglès mentre és als Estats Units".