Les 10 frases masclistes més salvatges de Donald Trump

El 45è president dels Estats Units ha indignat les dones amb nombrosos comentaris sexistes

1
Es llegeix en minuts

El masclisme desaforat de Donald Trump, nou president dels Estats Units, ha motivat una mobilització sense precedents de dones l'endemà de la seva presa de possessió. Els motius surten d'aquestes frases:

1. AGAFAR-LES PEL CONY

"Quan ets una estrella, [les dones] et deixen fer-los qualsevol cosa. Agafar-les pel cony. El que sigui" (En un vídeo el 2005).

2. HILLARY ÉS FASTIGOSA

A Hillary Clinton: "Quina dona tan fastigosa". "Si Hillary no pot satisfer el seu marit (entenem que al·ludint al 'cas Lewinsky'), ¿com pretén satisfer els Estats Units?” (A Twitter, en plena campanya electoral).

3. NORMAL QUE HI HAGI ASSETJAMENT A L'EXÈRCIT

"De 6.000 assetjaments sexuals no reportats a les forces armades, només 238 han sigut sancionats. ¿Què esperaven aquests genis, si van barrejar els homes i les dones?” (Escrit al seu compte de Twitter el 2013).

4. CULS BONICS

“Ja ho saps, tant se val el que els mitjans escriguin mentre tinguis al costat un cul jove i bonic”. (En una entrevista a l'edició americana d''Esquire' el 1991).

5. EL MEU PODER ÉS EXCITANT

"Un home té clar el que vol i fa el que sigui per obtenir-ho sense cap mena de límits. Les dones troben que aquest poder que tinc és tan excitant com els meus diners".

6. ANGELINA JOLIE HA SORTIT AMB MASSA HOMES

Sobre l'actriu Angelina Jolie va comentar que "ha sortit amb tantes persones diferents que fa que jo sembli un principiant. Per això no la trobo atractiva".

7. LES DONES SÓN OBJECTES

Al seu llibre 'Trump 101', publicat el 2006, va escriure: "La bellesa i l'elegància, ja siguin en una dona, un edifici o una obra d'art, només són una cosa superficial o bonica de veure" i "les dones són, en essència, objectes estèticament agradables".

8. MISS PORQUETA

AP / LUIS ALONSO LUGO

Trump va dir a l'exmiss Univers Alicia Machado, a qui havia assetjat, "Miss Piggy" ("Miss Porqueta") després que aquesta desenvolupés un trastorn alimentari per la pressió de la fama.

9. LES DONES HAN D'USAR EL SEU 'SEX APPEAL'

Notícies relacionades

"Les dones a la televisió han d'usar el seu 'sex appeal".

10. EL BURCA ESTALVIA MAQUILLATGE

"Portar burca és més fàcil per a les dones, en volen portar. Per què ho farien si no. El fet és que és més fàcil, no t'has de posar maquillatge. Mira que guapo que sembla tothom. ¿No seria més senzill així?".