MASSACRE AL PAÍS AFRICÀ

Almenys 50 morts en un bombardeig de l'Exèrcit de Nigèria en un camp de refugiats

Les autoritats han reconegut que s'ha tractat d'un error i que l'atac anava destinat a membres del grup gihadista de Boko Haram

icoy36911137 nigeria170117195525

icoy36911137 nigeria170117195525 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

Almenys 50 persones han mort i 120 han resultat ferides durant un bombardeig aeri de l'Exèrcit de Nigèria en un campament de refugiats situat a la localitat de Rann, al nord del país, segons ha denunciat Metges Sense Fronteres (MSF). 

L'Exèrcit, que no ha precisat el nombre de víctimes, ha confirmat aquest atac aeri ocorregut durant una operació militar contra el grup terrorista nigerià Boko Haram que, "desafortunadament", ha afectat civils i membres del personal humanitari de MSF i del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR). El CICR ha dit que sis dels seus treballadors han mort en l'atac. 

Segons va explicar el comandant de l'operació, Lucky Irabor, en una roda de premsa a la ciutat de Maiduguri (nord de Nigèria), l'atac militar es va iniciar aquest matí després de haver rebut informació que a la zona es trobaven terroristes de Boko Haram.

EVACUACIÓ D'EMERGÈNCIA

El campament de desplaçats interns de Rann es troba situat molt a prop de la frontera amb Camerun, a l'estat de Borno, al nord del país, un dels objectius habituals del grup gihadista Boko Haram.

Per la seva part, MSF ha demanat a les autoritats que posin totes les mesures en marxa per facilitar l'evacuació d'emergència dels ferits. "Els nostres equips mèdics i quirúrgics al Camerun i Txad estan preparats per tractar els pacients ferits", ha afegit l'organització.

MSF i el CICR s'encarreguen de distribuir aliments als camps de desplaçats de Rann. Els desplaçats són refugiats que han fugit de la violència perpetrada pels terroristes de Boko Haram.

NOMBROSES DERROTES

Boko Haram ha matat més de 20.000 persones i ha obligat més de 2,5 milions a fugir de casa seva des que va començar la seva activitat terrorista el 2009.

Notícies relacionades

Els gihadistes han patit nombroses derrotes des que Nigèria, el Txad, Camerun i Níger decidissin crear una força multinacional per coordinar una ofensiva al voltant del llac Txad, zona fronterera dels quatre països.

No obstant, en les últimes setmanes han tornat a perpetrar diversos atacs al nord-est de Nigèria, on lluiten per instaurar un Estat de tipus radical islàmic.