la carrera a l'elisi

Valls anuncia que serà candidat a la presidència de França

El primer ministre francès fa el pas després de la renúncia del president de la República, François Hollande

mbenach36524574 french prime minister manuel valls delivers a speech to anno161205191551

mbenach36524574 french prime minister manuel valls delivers a speech to anno161205191551 / LIONEL BONAVENTURE

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha anunciat aquest dilluns a la tarda la seva candidatura a la presidència de França en les eleccions que se celebraran la primavera del 2017. El cap de l'Executiu ha comparegut a l'ajuntament d'Evry, el seu feu electoral a la regió de París, per fer públic el que era un secret a crits després que el president de la República, François Hollande, renunciés a aspirar a un segon mandat.

Notícies relacionades

Valls concorrerà a les primàries que els socialistes organitzaran a finals del mes de gener. Liberal en el terreny econòmic i dur en matèria antiterrorista, els últims sondejos indiquen que la seva popularitat guanya punts entre l'electorat d'esquerres. No obstant, a partir d'ara tindrà al davant el repte d'intentar unir les dues ànimes del socialisme després d'anys d'ofenses amb l'ala esquerra del seu partit.

La dispersió del vot progressista -de moment hi ha set candidats que han anunciat la seva participació en les primàries i tres més que ho faran fora de les primàries- farà que el vencedor tingui difícil arribar a l'Elisi. Totes les enquestes situen a la segona volta electoral de les presidencials el líder de la dreta, François Fillon, i la presidenta de l'ultradretà Front Nacional, Marine Le Pen.