la carrera a l'elisi

Hollande no serà candidat a la seva pròpia successió en les presidencials del 2017

El president francès, el més impopular de la V República, ha pres la decisió guiant-se per l'"interès superior de la nació"

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

El president francès, François Hollande, ha anunciat aquest dijous que no optarà a un segon mandat en les eleccions presidencials del 2017.  “He decidit no ser candidat a l'elecció presidencial”,  ha dit en una curta declaració a l'Elisi.

Després d'un breu balanç dels seus cinc anys en el poder, Hollande ha admès ser conscient dels riscos que comportaria la seva candidatura, al voltant de la qual no hi ha prou consens i per tant dividiria notablement el vot de l'esquerra. El president ha justificat la seva decisió per salvaguardar “l'interès superior de la nació”.

Notícies relacionades

És la primera vegada en la història de la V República que un president en exercici opta per no presentar-se a la seva pròpia successió.

L'anunci coincideix amb l'inici oficial de la campanya de les primàries que l'esquerra francesa celebrarà a finals de gener. Segons tots els sondejos, la presidència de la República se la disputaran al maig el candidat de la dreta, François Fillon, i la ultradretana Marine Le Pen.