Un vídeo mostra com la televisió cubana ha prohibit dir 'bon dia' en senyal de dol

Els dos presentadors del telediari del migdia han sigut filmats discutint la manera en què havien de saludar

Un vídeo mostra dos presentadors de la televisió cubana discutint el veto a dir ’buenos días’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Com a expressió de dol per la mort de Fidel Castro, les autoritats cubanes han emès una sèrie de prohibicions. Una d'elles ha afectat la televisió nacional: als presentadors se'ls ha prohibit utilitzar com a salutació l'expressió 'bon dia'.

Aquesta instrucció ha quedat exposada al filtrar-se un vídeo gravat minuts abans de l'emissió de l'edició del migdia del Noticiero Nacional de Televisión. En la gravació, els dos presentadors, Froilán Arencibia i Mariuska Díaz, es queixen del veto a fer servir "bon dia" i debaten sobre quina expressió utilitzar. Així, decideixen començar l'emissió dient "salutacions". "¿Què els direm als televidents? Si no els diem 'bona tarda', haurem de dir 'salutacions'", comenta Arencibia.

"AIXÒ ÉS UNA GROLLERIA"

Notícies relacionades

Tots dos coincideixen que la prohibició de dir "bon dia" és "una grolleria als televidents". "Passi el que passi a tot el món la salutació és 'bon dia' o 'bona tarda'. No fotis, això és un extremisme", continua Arencibia. En aquest moment de la gravació, la imatge desapareix però continua l'àudio. 

Segons la web Martí Noticias, al final els presentadors van començar el noticiari amb les frase "les últimes notícies d'avui" i sense mediar cap tipus de salutació.