ADÉU A UNA FIGURA HISTÒRICA

L'exili cubà a Miami celebra al carrer la mort de Fidel Castro

EFE

L'exili cubà a Miami celebra al carrer la mort de Fidel Castro
Els exiliats de Miami celebren la mort de Fidel Castro

/

1
Es llegeix en minuts

Només de conèixer la mort de Fidel CastroFidel Castro, anunciada en un missatge de vídeo pel seu germà Raúl Castro, centenars de cubans exiliats a Miami han sortit als carrers a celebrar la desaparició de l'expresident de Cuba i líder de la revolució. Els carrers de la Pequeña Habana, el barri on es concentra la majoria de població cubana en aquesta ciutat dels EUA, s'han omplert d'exiliats que han fet sonar sorollosament les botzines dels seus cotxes o les cassoles de les seves cuines. També han llançat els focs artificials que guardaven per a l'ocasió.

Ramón Saúl Sánchez, líder de l'organització de l'exili cubà Moviment Democràcia, ha lamentat que la mort d'un "tirà", com ha definit Fidel Castro, no signifiqui "la llibertat del poble de Cuba". "És la tristesa més gran que tinc al cor", ha assenyalat aquest activista a qui la notícia de la mort del líder cubà ha tret del llit.

Notícies relacionades

"Voldria poder dir-te que la mort del tirà és la llibertat del poble", però en el cas de Cuba no és així "perquè ells (els Castro) van controlar molt bé la successió". Segons Sánchez, si Castro hagués mort exercint el poder, s'hauria pogut desencadenar una revolta a Cuba per reclamar llibertat, però com que el seu germà Raúl està a la presidència, l'impacte no serà el mateix.

Pel líder del Moviment Democràcia, Fidel Castro és un símbol del terror que ha patit Cuba durant gairebé 60 anys i el seu llegat és "por, presons, dolor, 'balseros', etc.".