GIR ALS EUA

Johnson sobre Trump: "És important no prejutjar el president electe"

El ministre d'Exteriors britànic destaca la capacitat de tancar tractes del futur inquilí de la Casa Blanca

zentauroepp36281008 britain s foreign secretary boris johnson and his belgian co161114110811

zentauroepp36281008 britain s foreign secretary boris johnson and his belgian co161114110811 / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El ministre d'Exteriors britànic, Boris Johnson, va boicotejar aquest diumenge passat el sopar d'emergència convocada per la Unió Europea per analitzar l'impacte de l'elecció de Donald Trump sobre les relacions transatlàntiques. I ho va fer perquè no veia la urgència ni la utilitat de la trobada davant “un acte democràtic”. Aquest dilluns ha arribat al Consell de Ministres d'Exteriors de la UE allargant la mà al nou inquilí de la Casa Blanca.

“Hi ha bastantes coses per les quals ser positiu i és molt important no prejutjar el president electe o la seva Administració”, ha subratllat tan bon punt ha arribat a Brussel·les. “Només han passat uns dies des de les eleccions, així que tots hem d'esperar i veure amb què vénen, però ho hem de veure com un moment d'oportunitat”, ha afegit.

Encara que el primer polític britànic -i també europeu- a ser rebut per Donald Trump ha sigut l'euroescèptic Nigel Farage i no un representant del Govern que aspira a reforçar els seus llaços amb Washington després del 'brexit', Johnson ha optat per realçar la figura del futur president dels Estats Units.

BO PER AL REGNE UNIT I EUROPA

Notícies relacionades

Donald Trump és un negociador i crec que això pot ser bo per al Regne Unit i per a Europa i és en el que ens hem de centrar”, ha recordat, admetent que s'ha produït un canvi al món i que gent que no se sentia escoltada està començant a ser escoltada de forma apropiada. “És moment de fer-ho i de prendre'ns les coses d'una manera positiva”, ha reivindicat.

A més de Johnson, diumenge també es van saltar el sopar el ministre francès Jean-Marc Ayrault, per problemes d'agenda, així com els representants d'Hongria, Irlanda i Malta. Malgrat aquestes absències, els dirigents europeus presents a la cita van treure ferro a la decisió d'alguns Estats membres de no enviar els seus ministres a la cita. "És normal que un país que ha decidit sortir de la UE no estigui interessat en el futur de les nostres relacions amb els Estats Units", justificava l'alta representant per a la política exterior europea, Federica Mogherini.