¿Qui ha guanyat el debat entre Clinton i Trump?

Les enquestes de la CNN i de YouGov donen vencedora la candidata demòcrata per un ampli marge

hillary1

hillary1 / Mark Ralston (AP)

1
Es llegeix en minuts

¿Qui ha guanyat el tercer i últim debat? Segons les primeres enquestes, la vencedora ha sigut la candidata demòcrata, Hillary Clinton, que s'ha imposat per un ampli marge.

Així, un sondeig de la cadena de notícies CNN sosté que el 52% dels enquestats opinen que Clinton ho ha fet millor que el seu contrincant. Donald Trump està 13 punts per darrere, ja que només el 39% creu que s'ha imposat en el cara a cara.

No obstant, el marge de Clinton, tot i que és important, és més baix que en els anteriors debats, on es va imposar per un avantatge de 35 punts (primer debat) i de 23 punts (segon debat).

Per la seva part, una enquesta de YouGov redueix encara més aquest avantatge ja que assenyala que Clinton es va imposar per només 10 punts de diferència. Així, un 49% d'enquestats donava guanyadora la candidata, mentre que un 39% optava pel republicà.

Notícies relacionades

Als enquestats, després de les polèmiques declaracions de Trump, també se'ls va preguntar per la seva opinió sobre si el que perdi les eleccions ha d'acceptar el resultat, pregunta a la qual majoritàriament -un 68%- van respondre que sí.

Abans del debat, en la mitjana d'enquestes, Clinton tenia un avantatge consolidat amb un 48,6% de suports davant un 41.2% de Trump.