CAMPANYA ELECTORAL ALS EUA

Trump podria haver evitat el pagament d'impostos durant 18 anys

Les pèrdues de 916 milions de dòlars declarades el 1995 li han permès exempcions fiscals equiparables

 

  / SPENCER PLATT

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El magnat nord-americà Donald Trump, candidat republicà a la Casa Blanca, va declarar una pèrdua de 916 milions de dòlars (817 milions d'euros) en la seva declaració d'impostos del 1995, i això li podria haver permès evitar legalment pagar impostos sobre la renda durant 18 anys, informa avui el diari 'The New York Times'.

Segons experts consultats pel diari, les regles fiscals que són especialment avantatjoses per als contribuents rics haurien permès a Trump utilitzar aquestes pèrdues per cancel·lar una quantitat equivalent en un període màxim de 18 anys.

Aquests beneficis fiscals es deriven, segons el 'NYT', de les pèrdues financeres que va deixar enrere a principis del 1990 per la mala gestió dels tres casinos d'Atlantic City, la seva incursió nefasta en el negoci de les aerolínies i la seva compra inoportuna de l'Hotel Plaza a Manhattan.

El rotatiu afirma que Trump va declinar comentar la informació divulgada de la seva suposada declaració de la renda. No obstant, la campanya del candidat republicà va remetre al diari un comunicat que assenyala que "el senyor Trump és un home de negocis altament qualificat que té una responsabilitat fiduciària amb el seu negoci, la seva família i els seus empleats per no pagar més impostos que els requerits legalment".

IMPOSTOS PAGATS

La nota afegeix que Trump "ha pagat centenars de milions de dòlars en impostos per la propietat, les vendes i els impostos especials, els de béns immobles, els estatals, impostos dels empleats i els impostos federals". El comunicat insisteix que el candidat republicà "coneix el codi d'impostos molt millor que qualsevol que hagi sigut candidat a president i ell és l'únic que sap com solucionar-ho".

Notícies relacionades

El magnat novaiorquès s'ha negat fins ara a publicar la seva declaració d'impostos, tot i que durant el primer debat que va mantenir el 26 de setembre cara a cara amb la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, per a les eleccions del novembre va assegurar que els exposarà a l'escrutini públic quan el servei de recaptació d'impostos (IRS), la Hisenda dels EUA, els acabi d'auditar.

Clinton, per la seva part, va citar tres possibilitats per les quals Trump pot no haver publicat els seus impuestos. "O no és tan ric, o no ho ha fet tan bé, o és que no vol que els nord-americans sàpiguen que no ha pagat res en impostos federals", va dir la candidata demòcrata.