El Regne Unit construirà un mur de quatre metres de formigó relliscós per frenar els immigrants a Calais

La construcció estarà adornada amb flors i plantes per dissimular la seva brutalitat

Migrants walk in the northern area of the camp called the ’Jungle in Calais, France, September 6, 2016.  REUTERS/Charles Platiau

Migrants walk in the northern area of the camp called the ’Jungle in Calais, France, September 6, 2016. REUTERS/Charles Platiau / CHARLES PLATIAU (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Les autoritats britàniques començaran a construir aquest mes un “nou i gran mur” Calais per intentar impedir que immigrants i refugiats al port francès entrin al Regne Unit. Així ho ha confirmat el secretari d'Estat britànic per a la immigració, Robert Goodwill, en una compareixença parlamentària. El nou mur tindrà un quilòmetre de llarg, quatre metres d'altura i estarà dividit en dues seccions, que s'instal·laran una a cada costat de la carretera coneguda com a Rocade. El seu cost aproximat és de 2,3 milions d'euros.

“La gent segueix entrant”, ha declarat Goodwill. “Hi hem posat tanques. Ara hi posarem un mur”. La construcció hauria de protegir dels immigrants camions i altres vehicles, que pretenen abordar, a vegades de manera violenta.

El material amb què es construirà el mur serà de formigó relliscós, que farà més difícil el que pugui ser escalat. Estarà adornat amb plantes i flors per dissimular la brutalitat de la construcció i el seu impacte visual. L'obra forma part d'un pla conjunt de mesures de seguretat entre les autoritats del Regne Unit i França dotat amb 20 milions d'euros. També es construirà un espai a Calais per albergar amb mesures de seguretat 200 camions.

Notícies relacionades

Els activistes que treballen al camp de refugiats del port francès han criticat el projecte, que han batejat com “la gran muralla de Calais”. Quilòmetres de tanques i filats de seguretat no han impedit fins ara que els immigrants trobin la via per colar-se en els vehicles. “Quan es posen tanques a qualsevol lloc del món, la gent troba la manera de traspassar-les. És malgastar els diners. Pot suposar més perill per a la gent, fer apujar les tarifes dels traficants de gent i que la gent acabi corrent un risc més alt”, ha declarat a 'The Guardian' Françoise Guennoc, de l'organització Auberge des Migrants.

NOUS INCIDENTS

Els últims dies s'han registrat nous incidents al port. Dimarts a la nit la policia va disparar pots de fum al campament de Calais conegut com “la jungla”, on viuen en condicions penoses més de 7.000 refugiats, a l'espera de travessar el canal de la Mànega i arribar al Regne Unit.