UN CAS ÚNIC

Quatre anys d'edat però aparença d'avi

Aquest nen de Bangla Desh, de 4 anys, pateix una estranya malaltia d'envelliment prematur

kamor35022210 in this photograph taken on august 7  2016   four year old b160809133157

kamor35022210 in this photograph taken on august 7 2016 four year old b160809133157 / STR

1
Es llegeix en minuts

Un nen de Bangla Desh pateix una estranya malaltia que fa que sembli un avi. Bayezid Shikdar, de 4 anys, va néixer amb un excés de pell que li penja de les extremitats i de la cara. A més té problemes cardíacs, d'audició i altres tipus d'afeccions relacionats amb la seva malaltia.

Els familiars de Shikdar, uns camperols amb pocs recursos econòmics, han consultat diversos metges, però cap d'ells ha sabut diagnosticar el problema. Ara, el nen ha ingressat de forma gratuïta a l'Hospital Universitari de Dacca, la capital, on s'ha posat en mans d'un equip d'especialistes.

"Hem venut el nostre terreny perquè fos atès en un hospital local. L'hem portat a curanderos. Hem provat tractaments basats en plantes naturals, però tot ha seguit igual", s'ha lamentat Lablu Shikdar, pare del nen. "Esperem que pugui arribar a ser igual que els altres nens", ha afegit.

Alguns metges que van veure el nen van dir que patia progèria, una malaltia genètica que provoca, poc després del naixement, un envelliment prematur. Aquesta malaltia es va fer popularment coneguda després de l'estrena de la pel·lícula 'El curiós cas de Benjamin Button', protagonitzada per l'actor Brad Pitt.

PRUDENTS EN EL DIAGNÒSTIC

Però els metges de l'hospital de Dacca s'han mostrat prudents a l'hora d'avançar un diagnòstic. "En els casos de progèria, el procés d'envelliment avança amb el temps", ha explicat Abul Kalam, cap de cirurgia plàstica. "Segons ens han dit els pares de Bayezid, el seu envelliment s'ha aturat i mostra símptomes de millora".

L'equip mèdic no ha descartat que el cas tingui relació amb factors consanguinis. Els matrimonis entre membres d'una mateixa família són freqüents a les regions rurals de Bangla Desh.

Notícies relacionades

"Bayediz juga a futbol i a fet a amagar amb els seus cosins. És un nen talentós. A vegades agafa els llibres per anar a l'escola, tot i que encara és massa petit", diu la seva mare.

En aquest mateix hospital de Dacca van tractar en el passat un altre cas molt estrany, el de l'anomenat "home arbre", un pacient amb berrugues impressionants a les mans i els peus. Es va convertir llavors en el tercer cas conegut al món i explicava que la seva vida era un suplici perquè va perdre capacitat de moviment. Les seves mans pesaven sis quilos i el que més l'entristia era no poder abraçar la seva filla. 

Temes:

Nens Malalties