Google substitueix el nom de Palestina pel d'Israel en la seva aplicació de mapes

Centenars d'usuaris critiquen el canvi de nom per designar els territoris palestins

1
Es llegeix en minuts
ANA ALBA / JERUSALEM

El gegant d'internet Google ha substituït el nom de Palestina per designar els territoris palestins pel d'Israel en la seva aplicació de mapes.

Aquest canvi ha sigut durament criticat per centenars d'usuaris de diversos punts del món i pel Fòrum de Periodistes Palestins (FPP). En un comunicat, l'FPP ha afirmat que la decisió de Google, que es va fer efectiva el 25 de juliol passat, “forma part de l'esquema israelià per establir el seu nom com el legítim Estat per a les generacions futures i abolir el de Palestina d'una vegada per sempre”.

El canvi, segons l'FPP, també busca “falsificar la història, la geografia, així com el dret del poble palestí a la seva pàtria i és un intent fallit d'alterar la memòria dels palestins, els àrabs i el món”.

Per l'FPP, la decisió de Google de substituir el nom de Palestina pel d'Israel és “contrari a totes les normes i convencions internacionals”. L'organisme ha demanat a Google que restableixi la nomenclatura anterior.

Notícies relacionades

Mussa Xaer, membre de la direcció del Sindicat de Periodistes Palestins, ha explicat a l'agència Efe que va ser fa dos mesos quan els usuaris palestins es van adonar que Palestina havia sigut esborrada i no figurava com a opció si es feina una cerca en el famós buscador, però que no va ser fins a setmanes recents en què activistes palestins i estrangers van començar a manifestar el descontentament per la decisió.

Els usuaris propalestins han animat mitjançant un 'hashtag' que se sancioni Google.