TRAVESSIA PEL CEL

Un capellà rus dóna la volta al món en globus en un temps rècord

Fedor Konyukhov, que ha viatjat sol amb una creu i una imatge de la Mare de Déu, gairebé no ha menjat ni dormid durant els 11 dies de trajecte

kamor34908433 balloonist fedor konyukhov  greets journalists at his news c160804101603

kamor34908433 balloonist fedor konyukhov greets journalists at his news c160804101603 / Alexander Zemlianichko

2
Es llegeix en minuts

Somni complert. Fedor Konyukhov, un explorador i capellà ortodox rus de 64 anys, ha realitzat una gesta amb la qual havia fantasiejat tota la seva vida: donar la volta al món en globus aerostàtic. I no sols ho ha aconseguit, si no que a més ha batut el rècord al ser la primera persona que fa el viatge en tan sols 11 dies. 

Ara, una setmana després del seu retorn, Konyukhov ha explicat com va sobreviure a la travessia i totes les dificultats que es va trobar pel camí, des de les baixes temperatures fins a la falta d'hores de son.

L'última aventura de Konyukhov va començar el passat 12 de juliol a prop de la localitat de Perth, a l'oest d'Austràlia. D'aquest mateix punt va partir fa 14 anys el nord-americà Steve Fossett, que va trigar 13 dies a fer el mateix viatge.

Durant una setmana i quatre dies, l'explorador rus ha passat per Nova Zelanda, Xile, Argentina, Sud-àfrica i, de nou, Austràlia, cosa que suposa un total de 35.000 quilòmetres. En alguns moments del seu periple ha arribat als 11.200 metres d'altura, una altra xifra rècord.

SALVAT PER UNA CULLERA 

En un viatge en solitari al voltant del món i en un globus aerostàtic de 52 metres d'alt, dormir és un privilegi que Konyukhov no es podia permetre. Tal com ha explicat en una roda de premsa a Moscou, havia de mantenir-se despert. "Si no, hauria caigut", ha explicat.

Per aconseguir-ho, ha dit, va utilitzar una tècnica que ve dels monjos russos: sostenia sempre una cullera entre dos dits que, en cas d'adormir-se, queia. El so metàl·lic el despertava de nou.

Konyukhov també ha recordat els nombrosos reptes que va superar durant la travessia: va haver d'esquivar una tempesta elèctrica mentre sobrevolava el Cercle Antàrtic, va suportar temperatures d'inferiors als 20 graus sota zero, i gairebé no va menjar en tot el trajecte.

"Vaig resar a Déu, als sants i a mi mateix per no caure a l'oceà", ha dit. I és que el capellà atribueix la seva gesta en gran part als seus únics dos companys de viatge: una creu i una imatge de la Verge Maria.

CAPELLÀ, AVENTURER I PINTOR

Notícies relacionades

Nascut en un poble ucraïnès, Konyukhov no és nou en el món de l'aventura. Ha escalat l'Everest en dues ocasions, ha creuat tot Rússia en bicicleta i ha completat amb èxit expedicions al Pol Nord i el Pol Sud, entre altres.

A més d'explorador i capellà, també és pintor i membre de l'Acadèmia de les Arts de Rússia. La seva volta al món en globus aerostàtic és tan sol un èxit més en la llarga carrera de reconeixements d'aquest rus.

Temes:

Rússia