Papa Francesc: "El món està en guerra però no de religions"

El pontífex lamenta la mort del rector degollat a França en un atac gihadista a una església

Papa Francesc: El món està en guerra però no de religions. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc ha descartat que el món estigui immers en una "guerra de religions" després de l'atac a l'església de Saint-Étienne-du-Rouvray, a Normandia, al nord de França. Segons ha precisat, hi ha una guerra però no és de religions, perquè aquestes últimes busquen "la pau".

"El món està en guerra, no guerra de religions, és una guerra d'interessos, pels recursos naturals, guerra pel domini dels pobles. Algú pot pensar que estic parlant de guerra de religions. No. Totes les religions volem la pau. La guerra la volen els altres. ¿Entesos?", ha subratllat el Papa. El Pontífex ha fet aquestes declaracions a l'avió que el traslladava fins a Cracòvia (Polònia), on presidirà la Jornada Mundial de la Joventut.

El Pontífex ha indicat que una paraula que es repeteix molt és "inseguretat", però ha precisat que la veritable paraula és "guerra". "Des de fa temps diem que el món està en una guerra a trossos. Aquesta és la guerra. Ho va ser la del 14, amb els seus mètodes, després la del 39, una altra gran guerra mundial i ara aquesta", ha apuntat. Si bé, ha matisat que no es tracta tant d'una guerra "orgànica" però "sí organitzada".

Notícies relacionades

Francesc ha recordat el sacerdot assassinat aquest dimarts, el pare Jaques Hamel, que va morir degollat i ha convidat també a pensar en totes les víctimes del terrorisme en altres indrets del món. "Aquest sacerdot sant va morir just en el moment en què oferia l'oració per a tota l'Església. És un, però ¿quants cristians, quants innocents, quants nens? Pensem en Nigèria", ha exclamat.

"És la guerra. No tinguem por de dir la veritat: el món està en guerra perquè ha perdut la pau", ha emfatitzat. També ha agraït les condolences rebudes per la mort del pare Hamel, "en especial la del president de França, Francois Hollande", que, segons ha explicat, li va trucar per telèfon "com un germà".