TERROR A FRANÇA

Els líders religiosos demanen a Hollande reforçar la seguretat als llocs de culte

El president francès es reuneix a l'Elisi amb els representants de les religions cristiana, jueva, musulmana i budista l'endemà de l'atemptat a Normandia

mbenach34831099 french president francois hollande shakes hands with paris m160727111429 / Thomas Padilla

mbenach34831099 french president francois hollande shakes hands with paris m160727111429
mbenach34831119 par18 paris  francia  27 07 2016   el arzobispo cat lico de 160727111416
mbenach34831081 french president francois hollande  shakes hands with french160727111422

/

1
Es llegeix en minuts

Els líders religiosos de França han demanat aquest dimecres al president François Hollande que els llocs de culte siguin "objecte de més atenció" per part de les autoritats en matèria de seguretat, segons ha manifestat el rector de la Gran Mesquita de París, Dalil Boubakeur.

"Hem desitjat profundament, els uns i els altres, que els nostres llocs de culte (jueus, cristians, musulmans...) siguin objecte de més atenció, d'una atenció sostinguda, ja que fins i tot la més humil de les llars de culte pot estar subjecte a una agressió", ha dit Boubakeur després de la reunió a l'Elisi l'endemà de la decapitació d'un sacerdot en una petita església de Normandia (nord-oest de França).

El rector de la Gran Mesquita de París igualment "ha expressat en nom dels musulmans de França el dolor profund i la impressió psicològica que senten davant l'anunci d'aquest sacrilegi blasfem contrari a qualsevol ensenyament de la nostra religió".

També ha suggerit una "reforma de les institucions" de l'islam a França, i ha estimat que "seria hora que els musulmans prenguessin consciència del que no funciona d'aquesta visió mundial de l'islam, i que els musulmans de França prenguin la iniciativa d'una formació religiosa més acurada".

MISSA MATINAL

Dos gihadistes, entre ells un francès conegut dels serveis antiterroristes, van irrompre dimarts a l'església local de Saint-Étienne-de-Rouvray, a la perifèria obrera de Rouen (nord-oest), durant la missa matinal i van prendre com a ostatges cinc fidels, entre ells el capellà, tres religiosos i una parella.

Notícies relacionades

El sacerdot, Jacques Hamel, de 86 anys, va ser decapitat. Els gihadistes van ser abatuts per la policia en el moment en què sortien a la plaça de l'església al crit d'"Al·là akbar" (Déu és gran).

Feia més d'un any que l'amenaça d'un atac contra un lloc de culte cristià planava sobre el país, després que es produís un atemptat fallit l'abril del 2015 contra una església catòlica de Villejuif, a la perifèria parisenca.