Dos "soldats" de l'Estat Islàmic decapiten un capellà en una església de Normandia

Els terroristes han entrat a l'església durant la missa i han gravat l'assassinat del sacerdot

jcortadellas34819182 la polic a francesa mata a los dos autores del secuestro en 160726121405

jcortadellas34819182 la polic a francesa mata a los dos autores del secuestro en 160726121405

2
Es llegeix en minuts
IRENE CASADO / PARÍS

Eren prop de les 9.45 del matí quan el tranquil matí a la ciutat de Saint-Étienne-du-Rouvray, una petita comunitat normanda de 27.000 habitants, es veia interrompuda per una presa d'ostatges. Dos terroristes han irromput a l'interior de l'església i jan iniciat un segrest durant el qual han decapitat el rector i han ferit dues persones, una de les quals ha quedat en estat crític després de ser degollada, en una acció en què, a més de la seva crueltat, crida l'atenció la joventut dels terroristes. Un dels que han assaltat l'església tenia només 18 anys i l'altre estava fitxat per la policia com a sospitós per gihadisme ja que havia intentat anar a Síria. A la tarda, la policia ha detingut un còmplice, un noi de 16 anys. 

Armats amb ganivets, els dos homes havien entrat per la pora del darrere a l'església en plena missa. Diversos ostatges han explicat més tard que han cridat "Al·là Akbar". El rector, quatre fidels i dues religioses eren aleshores al temple assistint a l'ofici. Després de ser alertats per una monja que ha aconseguit escapar-se, la policia s'ha presentat al lloc dels fets. En un moment donat, els dos assaltants han sortit de l'església i, tan aviat com han aparegut per l'atri, han estat neutralitzats, abatuts per les forces de l'ordre, ha explicat el portaveu del Ministeri de l'Interior, Pierre-Henry Brandet. Una intervenció seguida d'un control de  “descontaminació” davant la possibilitat que els dos assaltants haguessin col·locat explosius al lloc de culte.

OBLIGAT A AGENOLLAR-SE

Durant els 40 minuts que ha durat el segrest, els assaltants han decapitat el capellà, que ha sigut identificat com a Jacques Hamel, un sacerdot de 86 anys. Segons la monja que s'ha escapat, els terroristes han obligat a agenollar-se el sacerdot per executar-lo. Una acció que fins i tot han gravat. Un altre dels ostatges també ha estat degollat. No obstant, els metges han aconseguit salvar-li la vida. Al lloc s'hi ha desplaçat un grup de psicòlegs, per atendre els ostatges que han sigut testimonis d'aquest bàrbar assassinat. 

Així, França s'enfronta novament a “un vergonyós atemptat terrorista”, a “un assassinat covard”, en paraules del president de França, François Hollande. Un nou atemptat que té lloc tan sols dotze dies després de la massacre perpetrada a Niça. La referència a un “acte gihadista” no s'ha fet esperar, el mateix president francès, que s'ha desplaçat fins a la regió normanda aquest mateix matí, assegurava que els dos assaltants haurien reivindicat la seva pertinença a l'autodenominat Estat Islàmic.

"EN RESPOSTA A LA CRIDA"

Notícies relacionades

Pocs minuts després d'aquestes declaracions, l'agència d'informació de l'Estat Islàmic, Amaq, enviava un comunicat en què assegurava que aquests dos individus, que encara no han sigut formalment identificats, formaven part dels seus “soldats”. Tots dos haurien actuat “en resposta a les crides a atacar els països de la coalició croada”, és a dir, aquells països que formen part de l'aliança internacional contra l'EI a l'Iraq i Síria.

La secció antiterrorista de la fiscalia de París serà l'encarregada d'investigar el succés que ha sacsejat aquesta petita comunitat normanda, situada al nord de la ciutat de Rouen. Una investigació que podria posar una altra vegada en evidència l'eficàcia dels serveis d'intel·ligència, i és que, segons mitjans de comunicació francesos, un de els assaltants estava fitxat per la policia com a sospitós per gihadisme ja que havia intentat viatjar a Síria (va ser rebutjat a la frontera amb Turquia) i fins i tot portava un braçalet electrònic per poder localitzar-lo. De fet, només podia sortir de casa entre les 8.30 i les 12.30.