Les vides trencades de Niça

jgblanco34731026 topshot   protection civil agents stand around people huggin160717192048

jgblanco34731026 topshot protection civil agents stand around people huggin160717192048 / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

2
Es llegeix en minuts
FRANCE PRESSE / NIÇA

Famílies de vacances, turistes estrangers. Nens, molts nens petits i també joves i adolescents però també  jubilats. A poc a poc van transcendint detalls de les 84 vides que el tunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel es va endur al volant del seu camió en una nit de festa al passeig dels Anglesos de Niça. Ahir, el pronòstic de 18 persones, entre elles un nen, continuava sent crític, va anunciar la ministra de Salut, Marisol Touraine.

Moltes famílies han quedat trencades. Magdalena i Marzena Chrzanowska, dues germanes poloneses de 20 i 21 anys de vacances a Niça, van morir. Dues germanes més van sobreviure. Van perdre la seva mare fa només quatre anys. «Eren dues noies formidables, molt apreciades», recorda el capellà de la seva parròquia a Kzyszkowice, al sud de Polònia.

Lahouaiej també va truncar les vides de dos germans més, en aquest cas bessons de 12 anys. El noi, Mehdi, va morir a l’acte amb la seva tia. La seva germana de l’ànima, Chérine, està en coma. També 12 anys tenia Amie V., filla d’un periodista d’una revista local de Niça, Ressources, que va donar a conèixer així la mort: «Les paraules de les quals se suposa que som especialistes s’han buidat de sobte de sentit».

Michael Pellegrini, de 28 anys, professor d’Economia d’una escola de Longwy (est de França), va morir atropellat pel camió. També va perdre la vida la seva mare, Verónica (55 anys), i els seus avis materns, François i Christiane Locatelli. Van morir també els sogres de Verónica, casada per segona vegada amb Christophe, l’únic supervivent. Tots s’havien desplaçat a Niça per «passar una vetllada en família». Però d’una tacada, Christophe va perdre la seva dona, els seus pares, els seus sogres i el fill de la seva dona.

Jocs infantils

Yanis C. només tenia quatre anys. «Molt llest, entremaliat, sempre somrient», el recorda ara el seu pare, Michael, que quan va veure acostar-se el camió només va tenir temps d’allargar el braç per apartar la seva dona de la trajectòria mortal. No va poder fer-ho amb Yanis, que jugava tan sols uns metres més enllà amb altres nens. La família, originària de Grenoble, s’havia instal·lat a Niça feia tres anys. Estava a punt de tornar al seu lloc d’origen.

Notícies relacionades

Timothé Fournnier, de 27 anys, també va poder salvar la seva dona, embarassada de set mesos. Però ell va morir. El nord-americà Sean Copeland, turista texà de 51 anys, va morir juntament amb el seu fill Brodie, d’11. Els Copeland passaven part de les seves vacances a Niça, després d’haver visitat Pamplona i Barcelona. Olfa Bent Souayah Khalfallah, tunisiana de 31 anys, va morir també amb el seu fill Killian, de quatre anys. El seu pare, Tahar, el va buscar més de 24 hores fins que  dissabte va conèixer la seva mort.

I la llista segueix amb gent de totes edats i condició, com David Bonnet, piscicultor de 44 anys, o Emmanuel Grout, comissari de policia de 48, que no estava de servei la fatídica nit.