Terrible vídeo d'un atac racista a un immigrant en un tramvia a Manchester

"Et deportaran ¡Baixa del puto tramvia!", li criden tres joves a un home

Terrible vídeo d’un atac racista a un immigrant a Manchester. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El resultat del 'brexit' ha provocat una onada d'accions racistes al Regne Unit. Des de fa dos dies, s'han multiplicat les denúncies d'actes d'assetjament a estrangers, sobretot polonesos, i musulmans.

L'últim episodi s'ha produït aquest dimarts al matí a l'interior d'un tramvia a Manchester. Allà, tres joves anglesos han començat a insultar un passatger per ser immigrant. Primer han intentat ordenar-li que baixés del tramvia. "Et desportaran ¡Baixa del puto tramvia!", li crida un dels joves que, com els seus companys, porten ampolles de cervesa a la mà. 

"¡Torna a l'Àfrica!", li criden i acte seguit, els joves s'aproximen a l'immigrant i l'intenten mullar amb la cervesa. L'home els pregunta als joves que l'ataquen: "¿Quina edat teniu? ¿18 anys? ¿19? Jo fa més temps que sóc aquí que vosaltres".

"¡SOU UNA DESGRÀCIA!"

Notícies relacionades

Només en aquell moment, una dona que viatja al tramvia se solidaritza amb l'immigrant i els recrimina la seva actitud. "Sou una desgràcia per a nosaltres", els crida la dona als joves quan aquests baixen del tramvia. Altres passatgers els critiquen també la seva actitud.

L'episodi posa de manifest una preocupant dinàmica de xenofòbia que dilluns fins i tot va arribar a ser condemnada al Parlament britànic pel primer ministre, David Cameron, i el líder dels laboristes, Jeremy Corbyn.