L'AMENAÇA GIHADISTA

La policia ordena tancar els accessos a diverses estacions de metro de Brussel·les

La decisió respon a "motius de seguretat" i es produeix després d'una àmplia operació antiterrorista dissabte a la matinada

bgonzalez34364857 jw101 brussels belgium 19 06 2016 armed belg160620101024 / JULIEN WARNAND

bgonzalez34364857 jw101  brussels  belgium   19 06 2016   armed belg160620101024
bgonzalez34364839 jw01  brussels  belgium   19 06 2016   police stan160620100949

/

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El nivell de l'amenaça terrorista a Bèlgica no ha augmentat, es manté en el 3 dins d'una escala de 4, però la macrooperació policial desenvolupada aquest dissabte a la matinada, amb 40 registres i tres nous sospitosos de terrorisme acusats, i les últimes decisions policials mostren que la preocupació davant un possible nou atemptat segueix molt present. La prova més evident, el tancament aquest dilluns dels accessos a determinades estacions de metro de Brussel·les per raons de seguretat.

 

L'ordre la donava ahir a la nit la policia i n'informa aquest dilluns la companyia. “La situació de seguretat ens obliga a tancar determinats accessos a les nostres estacions. Són accessos, no d'estacions senceres”, aclareixen. El metro circula, per tant, amb absoluta normalitat a la capital, però les autoritats han decidit minimitzar riscos i controlar millor els accessos en cinc estacions de la xarxa, totes situades al centre de Brussel·les.

 

És una les mesures plantejades per l'organisme que mesura el risc d'amenaça a Bèlgica (OCAM), que també recomanava divendres reforçar la vigilància sobre el primer ministre, Charles Michel, així com sobre diversos membres de l'Executiu i les seves famílies. I és que, malgrat la detenció els últims mesos de diversos dels suposats autors de la massacre de Brussel·les i la detenció de nous sospitosos de terrorisme, el risc no ha desaparegut.

INSTRUCCIONS POLICIALS

“Certament, amb cada presumpte terrorista arrestat disminueix el risc d'atemptat, però l'OCAM manté el nivell d'amenaça en el 3 i les probabilitats que es prepari un atemptat encara existeixen”, assenyalava aquest dilluns el ministre de l'Interior, Jan Jambon, en una entrevista amb la radiotelevisió pública francòfona. Malgrat aquesta advertència, el Govern segueix fent una crida als belgues a mantenir la calma i actuar amb normalitat per no fer el joc als terroristes. “No hi ha cap raó per entrar en pànic o tenir por. Però, és clar, cal seguir les directrius policials i estar atent”, advertia.

Notícies relacionades

 

Aquest mateix diumenge, per exemple, la policia ordenava l'evacuació de l'Estació Central de Brussel·les. Dues maletes abandonades generaven sospites i les autoritats optaven per clausurar l'estació, interrompre la circulació i trucar als equips de desminat. Finalment, era una falsa alarma.