LLUITA CONTRA EL TERRORISME

La policia belga deté 12 sospitosos de planejar nous atemptats

Interrogades 40 persones arran de les batudes en diversos registres a tot Bèlgica

La policia belga deté dotze persones en una operació antiterrorista / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Dotze persones van ser detingudes ahir a la nit en una nova operació antiterrorista a Bèlgica, al ser sospitoses de voler cometre un o diversos atemptats al país, informa avui la cadena Rtbf. L'operació es va desenvolupar principalment a la regió de Brussel·les, però també hi va haver registres a les regions de Valònia i Flandes, en un total de 16 localitats belgues.

Quaranta persones van ser arrestades en un primer moment, però només 12 estan detingudes, i fins a 152 garatges van ser registrats, precisa la Fiscalia Federal de Bèlgica en un comunicat. Un jutge d'instrucció decidirà en les pròximes hores si les posa sota mandat d'arrest.

La fiscalia va dir no poder revelar la identitat de les persones detingudes i es va limitar a dir que l'operació es va portar a terme en el marc d'una investigació per terrorisme. Sí que va aclarir que no es van trobar armes ni explosius durant els registres.

Notícies relacionades

Aquesta operació sembla que no està relacionada amb el fet que quatre ministres del Govern belga hagin hagut de ser posats sota vigilància reforçada per amenaces, entre ells l'actual primer ministre, Charles Michel. En paral·lel, ahir a la nit la Fiscalia Federal va informar de la detenció d'un nou sospitós en relació amb els atemptats de Brussel·les, que en principi tampoc tindria relació amb aquesta nova operació.

Aquestes detencions es produeixen després que els últims dies es filtrés als mitjans una nota interna de la policia que alertava els seus agents del "risc imminent" d'un atemptat al país.