LA BARBÀRIE GIHADISTA

L'ONU confirma que l'Estat Islàmic va cometre genocidi contra els yazidites

La investigació sobre les atrocitats a Síria sosté que "milers" han desaparegut i que més de 3.200 dones i nens continuen en mans dels gihadistes

 

  / RODI SAID

1
Es llegeix en minuts

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha comès un crim de genocidi contra la comunitat yazidita, segons ha denunciat aquest dijous la Comissió d'investigació de l'ONU sobre les atrocitats perpetrades a Síria.

El grup d'experts en drets humans també ha confirmat que els gihadistes de l'EI van cometre "múltiples" crims contra la humanitat i crims de guerra contra els yazidites, "molts d'ells encara captius a Síria, on són sotmesos als horrors més inimaginables", segons la comissió.

Així mateix, denuncia que més de 3.200 dones i nens yazidites encara estan en mans de l'EI, que utilitza les dones com a esclaves sexuals i adoctrina els menors com a militants del grup gihadista per utilitzar-los en combat.

La Comissió constata en el seu informe que "milers" de nens i homes de la comunitat han desaparegut. Els yazidites són una comunitat ètnicoreligiosa kurda assentada al nord de l'Iraq i de Síria des de fa mil·lennis, i conformaven un grup d'unes 400.000 persones abans de ser atacades per l'EI.

ENTREVISTES AMB SUPERVIVENTS

L'informe se centra exclusivament en les atrocitats comeses a Síria per l'EI i està basat en 45 entrevistes amb supervivents, líders religiosos, contrabandistes, activistes, advocats, personal mèdic i periodistes.

Al gener, un informe publicat per l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans i per la Missió de l'ONU a l'Iraq (UNAMI), va alertar que les violacions comeses pel grup terrorista en aquest país constituïen un "possible genocidi".

Segons el text de la Comissió sobre els crims comesos a Síria, "l'EI ha volgut destruir els yazidites a través d'assassinats, esclavitud sexual, esclavitud, tortura i tracte inhumà i degradant, la imposició de mesures per evitar el naixement de nens de la comunitat, conversió forçada d'adults i traumes mentals", entre altres vexacions.

NENS SEPARATS DE LES SEVES FAMÍLIES

Notícies relacionades

La Comissió documenta com els nens yazidites han sigut separats de les seves famílies per ser criats lluny de la seva comunitat, els seus valors i la seva religió, amb l'objectiu d'arrabassar-los la seva identitat. "Les declaracions públiques i la conducta dels combatents de l'EI demostren clarament que volien destruir els yazidites de Sinjar, on es troba la majoria de la població yazidita del món".

Davant aquestes evidències, la Comissió sol·licita una vegada més al Consell de Seguretat de l'ONU "que refereixi el cas al Tribunal Penal Internacional o que estableixi un tribunal 'ad hoc' amb la jurisdicció geogràfica i temporal pertinent". "El genocidi dels yazidites continua", conclou el text.