L'Estat Islàmic crema vives 19 noies yazidites a Mossul

Les noies van ser torturades i salvatgement executades per negar-se a tenir sexe amb terroristes després de ser venudes com a esclaves sexuals

bgonzalez26984080 a refugee woman from the minority yazidi sect  who160606110323

bgonzalez26984080 a refugee woman from the minority yazidi sect who160606110323 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

Aquesta informació es va publicar el dia 06/06/2016. El contingut fa referència a aquesta data.

Un total de 19 noies yazidites han sigut executades aquest dijous per l'Estat Islàmic a Mossul, segons activistes i testimonis han relatat a l'agència Ara News. Les noies, que havien sigut venudes com a esclaves sexuals, van ser cremades vives en gàbies de ferro. 

"Les noies van ser assassinades per haver-se negat a tenir sexe amb els terroristes de l'Estat Islàmic", ha explicat un activista local als mitjans de comunicació. "Les víctimes van ser cremades vives mentre centenars de persones ho observaven. Ningú va poder fer res per salvar-les d'aquest horrible càstig", ha explicat un testimoni de la brutal execució. 

VIOLADES I PRIVADES DELS SEUS PROPIS FILLS

L'agost del 2014, els terroristes de l'Estat Islàmic van arrasar la regió yazidita del nord de l'Iraq, i van causar un desplaçament massiu de prop de 400.000 persones cap al Kurdistan iraquià. Desenes de milers de yazidites van quedar atrapats al mont Sinjar, i van patir assassinats massius, violacions i segrestos de forma continuada. D'aquesta població, prop de 3.000 noies yazidites van ser venudes com a esclaves sexuals pel grup terrorista. 

Notícies relacionades

El 13 de novembre, el territori de Shingal va ser alliberat per les forces kurdes i peixmergues, però es van descobrir més de cinc fosses comunes a la regió yazidita on hi havia enterrats centenars de cossos de civils executats per l'Estat Islàmic. L'oenagé Human Rights Watch ha demanat en diverses ocasions als terroristes que alliberin les noies i dones yazidites raptades des del 2014.

"Com més temps passin sota el poder de l'EI, més horrible és la seva vida. Comprades, venudes, violades i privades dels seus propis fills", va assegurar Skye Wheeler, el portaveu de la facció de emergències de les dones de Human Rights Watch.