Catorze candidats han sigut considerats "no presentables" per les seves connexions amb la màfia

La comissió del Parlament contra el crim organitzat va analitzar el cas de 3.200 aspirants en les eleccions municipals

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

Abans de les eleccions, la comissió antimàfia del Parlament, que es constitueix cada legislatura, va publicar un informe després d'analitzar minuciosament part dels candidats, aquells que es presentaven a les zones amb més presència de la màfia. De tots ells, catorze tenien algun tipus de vincle amb el crim organitzat. Set es presentaven a la regió de la Campània (Nàpols), dos a la de Calàbria i cinc a Roma.

Cap d'aquests aspirants formaven part de llista de partits tradicionals, sinó que es presentaven com a independents, una via d'accés "per als clans", va afirmar Rosy Bidi, presidenta a la comissió.

La comissió va analitzar el cas de 3.200 candidats, 2.220 només a Roma. Les causes per no ser admesos van des de tràfic de drogues, fallida fraudulenta, blanqueig de diners, atracament i falsificació de documents.

El cas més clamorós ha sigut el de Platí, a Calàbria, poble de 3.700 habitants, considerat com la “capital” real i llegendària de la ‘Ndragheta', la màfia local i principal proveïdor nacional i internacional de cocaïna.

LLISTES DE PARENTS

Notícies relacionades

El municipi estava intervingut des de feia cinc anys per infiltracions mafioses (ja ho havia sigut 15 vegades més) i es van escrutar dues llistes en què no es distingien els uns dels altres, perquè són tots parents.

El fiscal en cap de Reggio de Calàbria, Federico Cafiero De Raho, ha proposat que l'Estat nomeni un delegat que supervisi cadascun dels actes del nou alcalde, perquè “les eleccions per si mateixes no resulten suficients”.