Pegida critica la promoció de xocolatines a Alemanya amb cares de futbolistes de diferents races

El moviment xenòfob alemany ha protestat per la campanya publicitària d'una coneguda marca de xocolates per mostrar cares estrangeres als embolcalls

Polèmica a Alemanya per utilitzar imatges de jugadors de futbol de diferents races per promocionar unes xocolatines. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El moviment xenòfob alemany Patriotes Europeus contra la Islamització d'OccidentPegida, ha criticat la promoció d'una marca de xocolatines per a la pròxima EurocopaEurocopa amb les cares dels jugadors de la selecció nacional alemanya quan eren petits, per incloure els d'origen estranger.

La filial del grup islamòfob a Bodensee va qualificar d'"acudit" al seu perfil a Facebook que en uns embolcalls de la marca Kinder hi sortissin les cares dels centrecampistes Ilkay Gündogan Emmanuel Boateng, amb pare turc i ganès, respectivament, segons recullen diversos mitjans alemanys. "¿De veritat es pot comprar una cosa així? ¿O és un acudit?", escrivia entre emoticones d'horror el titular del compte sota una fotografia dels embolcalls al prestatge d'un supermercat.

POLÈMICA PROMOCIÓ

Notícies relacionades

El comentari, que va tenir una gran acollida entre els prop de 14.000 seguidors del compte, va ser reenviat fins a 284 vegades, i això va provocar un debat entre defensors i detractors de la campanya. Davant la polèmica, la confiteria italiana Ferrero, fabricant de Kinder, es va distanciar a través del seu perfil a Facebook "de qualsevol forma de xenofòbia i discriminació", i va afegir que no "acceptaria ni toleraria" aquest tipus de comentaris a la seva pàgina de la xarxa social.

Amb motiu de la imminent Eurocopa a França, que comença el 10 de juny, la marca de xocolates Kinder va llançar recentment a Alemanya una promoció especial en què s'incloïen les cares dels 11 jugadors més populars de la seva selecció. Pegida, creada a finals de 2014, va saltar a la fama a Alemanya per les seves manifestacions setmanals en contra dels musulmans i ha aprofitat per estendre el seu missatge xenòfob amb la crisi dels refugiats.