ATACS MASSIUS

Absolt el primer enjudiciat per agressió sexual la nit de Cap d'Any de Colònia

El tribunal al·lega falta de proves per no condemnar l'algerià Farouk B., de 26 anys

Lawyer Ruediger Buhr (L) speaks to his client, a 23-year-old Algerian who faces charges of assaults on woman during New Year’s Eve celebrations in Cologne, at a regional court in Cologne, western Germany, May 6, 2016.    REUTERS/Wolfgang Rattay      TPX IMAGES OF THE DAY

Lawyer Ruediger Buhr (L) speaks to his client, a 23-year-old Algerian who faces charges of assaults on woman during New Year’s Eve celebrations in Cologne, at a regional court in Cologne, western Germany, May 6, 2016. REUTERS/Wolfgang Rattay TPX IMAGES OF THE DAY / WOLFGANG RATTAY (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El primer enjudiciat per les agressions sexuals massives que es van portar a terme a Colònia durant la Nit de Cap d'Any ha sigut absolt. L'algerià Farouk B., condemnat a sis mesos de presó per furt i tràfic d'objectes robats, s'ha salvat de la condemna per falta de proves. Centenars de dones havien denunciat tocaments i robatoris per part d'un grup d'homes d'aspecte àrab. En el cas de Farouk B., de 26 anys, la policia li va trobar el mòbil d'una de les denunciants, però la dona, de 54 anys, va declarar en el judici: "No puc afirmar amb absoluta certesa que fos un d'ells", en referència al grup d'atacants. 

El tribunal de Colònia ha considerat que no es pot demostrar que Farouk B. formés part del grup que va envoltar, assetjar i robar a aquesta dona. L'acusat va al·legar que havia comprat el mòbil en un cafè freqüentat per magribins. Tot i escapar-se de la condemna per agressió sexual, haurà d'estar a la presó per furt fins que el deportin a Algèria perquè havia entrat a Alemanya de manera il·legal.