LA LLUITA CONTRA EL NARCOTRÀFIC A MÈXIC

Detingut l'encarregat de blanquejar els diners del Chapo

Juan Manuel Álvarez Inzunza, àlies 'rei Mides', dirigia un entramat societari per rentar els diners del càrtel de Sinaloa

chapo

chapo / ap

1
Es llegeix en minuts

Juan Manuel Álvarez Inzunza, conegut com 'el rei Mides' i identificat com el presumpte cap de rentat de diners del càrtel de Sinaloa, que dirigia Joaquín 'el Chapo' Guzmán, ha sigut detingut per les forces de seguretat mexicanes a la ciutat d'Oaxaca, segons han informat mitjans locals que citen fonts federals.

L'operatiu va tenir lloc a Oaxaca ciutat, capital de l'estat meridional del mateix nom, i va ser desplegat per efectius de la Policia Federal i de l'Exèrcit mexicà, que van aconseguir capturar el delinqüent quan estava de vacances, segons detalla la premsa. La captura d'Álvarez Inzunza, de 34 anys, es va fer sense disparar trets d'armes de foc.

Les investigacions apunten que el detingut era l'encarregat de col·locar recursos obtinguts per activitats il·legals com el narcotràfic i les extorsions a través d'un esquema d'empreses i centres canviaris establerts sobretot als estats nord-occidentals de Sinaloa i Jalisco.

Notícies relacionades

Segons estimacions de les autoritats, 'el rei Mides' hauria blanquejat entre 300 i 400 milions de dòlars anuals durant l'última dècada. A més, les investigacions no descarten la seva participació en una xarxa internacional de rentat de diners.

El càrtel de Sinaloa és una de les organitzacions delictives mexicanes més poderoses i ha sigut liderada per Ismael 'el Mayo' Zambada i per Joaquín 'el Chapo' Guzmán, capturat el gener passat per tercera vegada després de dues fugues.