Una jove suïcida del PKK, presumpta autora de l'atemptat d'Ankara

El nombre de morts augmenta a 37, mentre 15 ferits segueixen en estat greu

cdgtuduw8aa1ci3

cdgtuduw8aa1ci3

1
Es llegeix en minuts
Javier Triana
Javier Triana

Periodista

ver +

Una jove membre del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) podria ser una de les autores de l’atemptat que diumenge va sacsejar Ankara. Fonts dels equips de seguretat de Turquia van assegurar ahir a Reuters que una mà pertanyent a la noia havia sigut trobada a 300 metres del lloc de l’explosió. Aquesta prova va servir als investigadors per relacionar l’atemptat amb Seher Çagla Demir, nascuda el 1992 i procedent de la ciutat oriental de Kars, que suposadament es va unir al grup armat el 2013. Segons el diari progovernamental Daily Sabah, en l’atemptat també hi va intervenir un home del PKK.

    En el mateix sentit es va expressar el primer ministre, Ahmet Davutoglu, que va assenyalar que «gairebé segur» el PKK està darrere de l’atac. La manera de procedir va ser molt similar a l’atemptat sofert a Ankara el 17 de febrer passat, del qual el Govern va culpar la guerrilla kurdosiriana de les Unitats de Protecció Popular, en coordinació amb el PKK. No obstant, els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK) van reivindicar l’autoria d’aquell atac.

    En aquella ocasió, l’objectiu de la bomba eren militars, cosa habitual en el PKK, mentre que la majoria dels morts d’aquest diumenge van ser civils. Un d’ells, el pare del davanter internacional turc Umut Bulut. Cap grup s’ha atribuït encara la massacre.

    El ministre turc de Sanitat, Mehmet Müezzinoglu, va informar ahir que el nombre de morts per l’atac havia augmentat a 37, entre els quals es compta almenys un dels terroristes. L’atac va provocar 122 ferits, dels quals 71 estan hospitalitzats, 15 d’ells en estat greu.

Notícies relacionades

PASSATGERS / Les autoritats han determinat que en l’atac es va utilitzar un BMW del 1995 carregat d’explosius i que conduïa almenys un dels terroristes. L’esclat va tenir lloc entre dos autobusos plens de passatgers al costat del parc de Güven.

    Almenys 10 persones han sigut detingudes a la província de Sanliurfa i desenes més han sigut capturades en diverses operacions antiterroristes, encara que es desconeix si guarden relació amb l’atac d’Ankara, que és el tercer gran atemptat que pateix Turquia des de començament d’any, després dels del 17 de febrer a Ankara i el 12 de gener a Istanbul.