2.000 refugiats aconsegueixen superar la tanca i entrar a Macedònia

Els asilats, que portaven dies encallats a Grècia, han hagut de caminar diverses hores i fins i tot travessar un riu

La pluja i l’escassetat de menjar compliquen la situació per a les més de 12.000 persones que viuen al campament d’Idomeni. / AP-VADIM GHIRDA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Uns 2.000 immigrants i refugiats que han abandonat aquest dilluns el campament d'Idomeni (Grècia) han aconseguit superar la tanca fronterera i entrar a territori de Macedònia, segons ha confirmat un testimoni de l'agència de notícies Reuters.

El tancament de la frontera de Macedònia havia deixat 12.000 persones aturades a la part nord de Grècia, mentre que a tot el país la xifra ja seria de més de 40.000. Les condicions de la zona han empitjorat per les pluges dels últims dies i les ONG adverteixen d'una situació insostenible.

INTERVENCIÓ DE L'EXÈRCIT

Notícies relacionades

Després de caminar durant diverses hores, en què fins i tot han hagut de travessar un riu, unes 2.000 persones han aconseguit entrar a Macedònia. Un grup de militars han enfilat alguns d'aquests immigrants a bord de camions, encara que no és clar el destí dels vehicles, segons un testimoni.

"La Policia i l'Exèrcit estan alerta, hi han intervingut", ha confirmat una font dels serveis d'Intel·ligència de Macedònia.