Dos italians torturen i assassinen un jove "per veure què se sent"

La societat italiana, commocionada pel crim

Itàlia, commocionada per l’assassinat d’un jove a mans de dos nois que volien saber què se sentia. / YOUTUBE

3
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

"Volíem saber què se sent quan es mata". Des del cap de setmana passat, tot Itàlia està commoguda i desorientada per l'assassinat d'un prostitut de 23 anys per part de dos joves 'pijos' de Roma, de 23 i 28 anysl'assassinat dos joves 'pijos' de Roma. El van matar dijous, a sang freda, encara que borratxos i després d'esnifar 1.500 euros de cocaïna. Van pasar la nit dormint al costat del cadàver.

Manuel Foffo i Marco Prato, tots dos famosos en els ambients nocturns romans, i el segon, organitzador de vetllades gais, eren amics des de feia anys, mentre que la víctima, Luca Varani, de 23 anys, oriünd de l'ex-Iugoslàvia, només era un conegut més.

Manuel ha confessat als agents: “Abans (de l'homicidi) vam sortir en cotxe amb el desig de fer mal a una persona qualsevol. Això havia madurat en les nostres ments dijous a la nit”. Ha afegit que no sap “quan va tenir la idea” i que “no pensava que alguna vegada es pogués concretar”. El cert és que no van trobar cap víctima potencial, però que al tornar a casa es va presentar el xapero ocasional, a qui va trucar el seu company de la nit, Marco Prato.

DROGAT AMB UN FÀRMAC

Segons l'interrogatori de Manuel, Varani va arribar, es va despullar i poc després li van oferir un fàrmac que l'assassí prenia per desintoxicar-se de l'alcohol, un problema que arrossegava des de feia anys, juntament amb el de la drogoaddicció. Ara s'estava recuperant d'aquestes addiccions i passant les proves oficials, que havien d'acabar, amb èxit, abans de final de mes.

Al cap de poc Varani es va trobar malament i, a partir d'aquí, hi ha només el lúcid relat de l'assassí: “Marco (l'amic) ha agredit Luca, jo he recuperat un martell, dos ganivets i una corda que no sé d'on han sortit”. A aquest punt hem començat a massacrar el jove a cops de martell i ganivetades “sense que Luca aconseguís resistir la nostra violència”.

Manuel confessa: “Mentre li pegàvem no sentia plaer, però tampoc no estava en condicions de parar”. Van seguir colpejant-lo amb el martell i els ganivets, “el vam torturar” i la mort li va arribar molt temps més tard, després que el xapero “patís molt”. Com que la víctima cridava molt fort, el company de Varani el va atacar al coll, i “li va deixar clavat el ganivet”. “Mentre Luca era a terra, jo i Marco hem dormit al llit d'aquella habitació i al despertar-nos hem entès tot el que havíem fet”.

"EM MOLESTAVA VEURE EL CADÀVER"

Després de l'homicidi van pensar a desfer-se del cadàver perquè, com ha deixat plasmat Manuel a les actes, “em molestava veure'l”. Van netejar el terra, van llençar la roba del mort en un contenidor d'escombraries. Marco va intentar suïcidar-se, mentre que Foffo, fill d'un empresari del sector de les assegurances, va anar a buscar el seu pare.

Notícies relacionades

Marco va reaccionar dient que se suïcidaria i, de fet, se'n va anar a un hotel i es va prendre un pot de barbitúrics. Manuel se'n va anar a veure el seu pare, un assegurador conegut, propietari d'un restaurant i assessor en la restauració de diversos centres culturals italians. Li va explicar el crim, el pare va trucar a un dels seus advocats, que el va acompanyar a la comissaria, i els agents van córrer a l'hotel on van aconseguir salvar Marco, actualment hospitalitzat i sota vigilància policial.

“Des que he sabut el que han fet, no aconsegueixo entendre la ment humana, perquè ni els animals són tractats així a l'escorxador”, ha explicat Marta Gaia Sebastiani, nòvia del difunt, que està en un dipòsit de Roma amb el nom de la noia tatuat en un braç. “Cap bèstia mata només per saber què se sent”, escriuen ara, desolats, nombrosos psicòlegs i sociòlegs italians.