Refugiats a Nauru

Polèmica a Austràlia per l'arrest comunitari d'un nadó refugiat

La nena serà deportada amb la seva família a l'illa de Nauru quan s'hagi recuperat d'unes cremades per les quals va ser hospitalitzada

 

  / EFE / DAN PELED

1
Es llegeix en minuts

Polèmica a Austràlia perquè un nadó refugiat passarà directament a arrest comunitari després d'estar hospitalitzat per recuperar-se d'unes cremades i després serà deportat novament amb la seva família a l'illa de Nauru, on Austràlia confina els peticionaris d'asil.

La mesura ha generat protestes i manifestacions de suport a la família a les portes de l'hospital infantil Lady Cilento a la ciutat de Brisbane, a la costa est del país. Els metges s'han negat a donar d'alta el nadó a menys que disposi d'un "entorn familiar saludable", fet que ha provocat polèmica entre els australians. 

De moment, la nena, d'un any, viurà amb la seva mare en arrest comunitari i vigilada de prop per un funcionari d'immigració que monitoritzarà la família, que ja té uns moviments bastant restringits. 

MISSATGES ERRONIS

Notícies relacionades

El ministre d'Immigració, Peter Dutton, havia anunciat recentment que el nadó seria traslladat quan s'acabessin els seus tractaments, i els papers que aclareixen les circumstàncies en què va ser ferit estiguessin resolts. "No permetrem que els refugiats rebin el missatge que si busquen assistència en un hospital australià aconseguiran la nacionalitat australiana o el permís de residència", va assegurar el ministre. 

Actualment les polítiques del Govern australià en relació amb les peticions d'asil i la immigració són molt dures, ja que per exemple cada persona que arriba és detinguda així que arriba al país i els detinguts són enviats als centres de l'illa de Nauru, a la qual són enviats els refugiats que aconsegueixen arribar a Austràlia.