Tres nens refugiats més s'ofeguen a l'Egeu

Una embarcació naufraga a prop de l'illa grega d'Agathonissi procedent de Turquia

32295419 60

32295419 60 / Santi Palacios (AP)

1
Es llegeix en minuts

Els cadàvers de tres nens han sigut rescatats aquest divendres després que naufragués l'embarcació en què intentaven arribar a l'illa grega d'Agathonissi i, al mar Egeuprocedents de Turquia.

Els membres d'una de les oenagés que operen a la zona han rebut l'avís per socórrer una barcassa en què viatjaven diverses persones, però només n'han pogut salvar 20.

Tot i la duresa de les condicions meteorològiques, els bots amb refugiats i migrants a bord segueixen arribant diàriament a les illes hel·lenes de l'Egeu més pròximes a la costa turca.

El 2015 van entrar a Grècia gairebé 800.000 persones, segons dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), i només durant la primera setmana d'aquest any es va registrar l'entrada de 9.900 més, d'acord amb aquesta font.

Notícies relacionades

També a Agathonissi ha encallat aquesta matinada un vaixell de la Guàrdia Costanera grega que perseguia un bot en què anaven presumptes traficants, que s'han escapat en direcció a la costa de Turquia, i se n'ha informar les autoritats d'aquest país.

A causa d'un problema tècnic, l'embarcació dels guardacostes va quedar encallada en aigües poc profundes de la zona marítima d'Agathonissi, però per la seva proximitat a terra no es van registrar ferits entre la tripulació.