Aquest és el vídeo de l'assalt dels 'marines' a l'amagatall del 'Chapo'

La gravació mostra l'operació, denominada Cigne Negre, a través de càmeres situades als cascos dels militars

Aquest és el vídeo de l’assalt dels ’marines’ a l’amagatall del ’Chapo’. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La cadena mexicana Televisa ha divulgat les primeres imatges de l'operatiu en què la Marina va intentar capturarMarina Joaquín 'el Chapo' Guzmán en un domicili de Los Mochis, a l'estat de Sinaloa, al nord-oest del país, divendres a la matinada.

La gravació de l'anomenada operació Cigne Negre, obtinguda a través de les càmeres col·locades al casc dels 'marines', mostra com els militars van entrar a la casa on s'amagava 'el Chapo' tirant la porta porta a terra.

Així que va entrar, la Marina va ser rebuda amb un intens tiroteig, en el qual un home va quedar ferit; per dissuadir els sicaris de Guzmán, les forces van llançar diverses granades, i tot seguit van començar a registrar les habitacions de la casa.

TRETS DES DE L'ESCALA

Com mostra el vídeo, d'uns quinze minuts de durada, els 'marines' van accedir en primer lloc a la sala menjador, mentre feien front als trets que rebien des de l'escala dels homes del líder del càrtel de Sinaloa. A la mateixa planta, els soldats van trobar en una habitació dues persones, que es van rendir i van quedar sota la seva custòdia. Quan va acabar la inspecció, van pujar a la segona planta per les escales esquivant encara els atacs dels sicaris.

A les habitacions hi van trobar més persones, que també van ser detingudes. També van passar a una galeria on hi havia una escala recolzada a la paret, gràcies a la qual part del personal de Guzmán es va poder escapar pels terrats.

RECOMPTE DE DETINGUTS

A l'acabar la inspecció de la casa, es fa recompte de les persones trobades a l'immoble: "Tres homes, un d'abatut, i dues dones", informa un dels 'marines'.

Segons abans d'acabar el vídeo, el mateix soldat afirma que continuen amb la missió i que "ja es pot entrar" a la casa.

NOVAMENT, UN TÚNEL

Notícies relacionades

Durant el tiroteig, el narcotraficant va aconseguir escapar-se amb el seu cap de seguretat, Orso Iván Gastélum Cruz, per un túnel construït al lavabo d'una de les habitacions fins a la xarxa del clavegueram de la ciutat.

Tots dos van recórrer més d'un quilòmetre i van sortir a la superfície; ja al carrer van robar un vehicle, i després un altre, per començar una carretera cap a Navajoa, en què van ser interceptats per agents federals i traslladats a un motel de la zona fins que van arribar reforços.